A. R. | 10. 9. 2022, 12:38

FOTO: Križanke pokale po šivih. Joker Out navdušili z veličastnim glasbeno-vizualnim šovom

Vita Orehek

Gostitelji večera so postregli z nepozabnim dvournim koncertom, fanatično občinstvo pa je le teden dni po izidu drugega albuma Demoni z njimi na ves glas prepevalo čisto sveže pesmi. Poleg uspešnic so fantje imeli še unikatno in sproščeno komunikacijo z oboževalci, ki so jim jedli z roke.

Križanke so gostile doslej največji koncert priljubljene skupine Joker Out. "Bil sem tam," je stavek, s katerim se bodo pravi oboževalci skupine čez leta pohvalili tistim, ki bodo takrat šele odkrivali naš najbolj vroč mladi bend.

Peterica je težko pričakovan koncert začela s pesmijo Katrina, prvim singlom z novega albuma. Sledile so skladbe Ne bi smel, Omamljeno telo, Bele sanje, Proti toku, Plastika, Dopamin, A sem ti povedal, Metulji, Padam, Vse kar vem, Ona, Barve oceana, Tokio, Ngvot, Gola, Vem da greš, Novi val ...

Ko so znova prišli na oder, so postregli še s pesmima Demoni in njihovo uspešnico Umazane misli. A publika je želela še več in za konec so dobili še 'sladico'. Odločili so se, da bodo končali tako, kot so začeli, in sicer z aktualnim singlom Katrina.

Vita Orehek

Tako kot Cvetličarna, ki so jo lani dvakrat zapored razprodali, še preden so posneli prvi album, je tudi (po možnosti razprodan) koncert v Križankah pomembna stopnica v karieri vsakega slovenskega glasbenika. Jokerji se po teh stopnicah vzpenjajo zelo hitro ...

A od Stožic jih loči še dobro leto, tukaj in zdaj pa je vroča zgodba sinočnji koncert, ki so ga še pred poletjem ekspresno razprodali, potem pa se šele zares lotili ustvarjanja drugega albuma.

Ta je bil v fizični obliki prvič na voljo prav sinoči, a je bil že digitalni izid teden prej dovolj, da se je publika medtem naučila vseh pesmi.

Za pesmi, kot so Katrina, Plastika, Ne govoriva več o tem in Demoni, lahko brez pretiravanja napišemo, da so že hiti, ki bodo obstali. Pa se bržkone ne bo končalo le pri teh štirih pesmih.

Vita Orehek

Če so fantje v Cvetličarni podlegli čustvom po koncertu, so se jim tokrat prve solzice utrnile že na odru.

Po skoraj dveurni shaggadelic ekstravaganci, v kateri so občinstvu namenili tudi dva bisa, so potrebovali pol ure, da so vsaj približno uredili misli in si vzeli še čas za prijatelje in nekaj izbranih oboževalcev.

V Križankah so jim prisluhnili številni drugi (ne le glasbeni) ustvarjalci, z njimi je bil producent Žare Pak, iz Los Angelesa je samo zaradi njih priletel mojster miksa in masteringa Todd Burke (Ben Harper, Jack Johnson, The Kooks, Belle and Sebastian, M83), zagotovo pa nekaj o statusu mladih rockerjev in njihovi vpetosti v sceno pove tudi to, da sta jih prišla pozdravit Tomi Meglič in Grega Skočir

Vita Orehek

Kar pa se tiče izkušnje za ljubitelje Jokerjev, ki so sinoči v Križankah spustili z verige svoje glasove in čustva, pa je treba vsekakor omeniti tudi Marka Pirca in njegovo ekipo Studio 7, ki skrbi za celostno vizualno podobo skupine. Tudi tokrat je iz petih glasbenikov na odru z obiljem tehnike zgradil šov, ki se ga ne bi branili tudi veliko večji tuji bendi. Skratka, bilo je nepozabno - in vse je za prihodnje rodove dobro shranjeno tudi v videoobliki.

S člani skupine smo se pred koncertom pogovarjali o njihovem novem albumu. Zaupali so nam, katero je bilo najbolj nenavadno darilo, ki so ga prejeli od oboževalca, in kaj počnejo med vožnjo na koncerte. Več si lahko preberete na spodnji povezavi.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.