Uredništvo | 14. 6. 2024, 11:19

Najbolj znani zobozdravnik hrepeni po nekdanji ljubezni

Arhiv Gregorja Ravnika

Gregor Ravnik, priznani operni pevec, nekdanji član tria Vivere in zmagovalec zadnjega festivala MMS ter po poklicu tudi zobozdravnik, predstavlja novo pesem s svojega prvenca Med nama.

Potem ko je spomladi izdal album Med nama in istoimensko pesem, Gregor Ravnik v poletje vstopa s hitrejšo pesmijo Vzemi, kar imam:

"Vedno znova, ko jo izvajamo na različnih odrih po Sloveniji, sproža ta pesem res lepe odzive. In ja, priznam, je tudi ena mojih najljubših z albuma Med nama. Vesel sem, da je pesem zdaj dobila tudi video podobo, v spotu pa se prvič ob meni pojavi tudi band, ki me spremlja na vseh koncertih," je ob predstavitvi nove pesmi povedal Ravnik.

Melodijo pesmi je napisal izjemni hrvaški avtor Miro Buljan, ki se je podpisal pod številne uspešnice Tek je 12 sati, Blago onom tko te ima, Evo noći evo ludila in številne druge uspešnice. Besedilo so stkali Marko Hrvatin, Mitja Bobič in še en glasbeni velikan Drago Mislej - Mef.

"Video za pesem Vzemi, kar imam smo posneli na slovenski in hrvaški obali, režijo pa ponovno zaupali Perici Raiu. Spot pripoveduje ljubezensko zgodbo - spominjanje in hrepenenje po nekdanji ljubezni, ki je pustila za sabo nepozabne trenutke in spomine. Poletje je prav tak čas, ko lahko ta pesem in zgodba še bolje zaživita," zaključi Gregor.

Kot rečeno bo novi princ romantike na slovenski glasbeni sceni letošnje poletje ob nastopih po vsej Sloveniji zaznamoval tudi s prav posebnim koncertom v poletnem gledališču Studenec pri Domžalah, 16. avgusta. Rdeča nit koncerta bo predstavitev albuma, na katerega je ob novih skladbah (ni le izvajalec, ampak tudi soavtor) vključil tudi nekaj festivalskih.

Na koncertih ga spremlja eden najbolj izkušenih bendov v Sloveniji: Anže Langus - Dagi, Mitja Bobič, Marko Hrvatin, Monika Avsenik, Jure Rozman in Sara Lamprečnik. Ob njih pa bo nastopilo še nekaj posebnih gostov, med drugim tudi Gregorjeva prijateljica ter kolegica z opernih in pop odrov Raiven, ki je Slovenijo letos zastopala na tekmovanju Pesem Evrovizije.

O Gregorju Ravniku

31-letni tenorist Gregor Ravnik je v popularni glasbi nase opozoril že kot član tria Vivere, še vedno sodeluje s SNG Opera in balet Ljubljana, vse prodornejši pa je kot samostojni pevec. Leta 2023 je s pesmijo Torek osvojil Festival MMS, v leto 2024 pa vstopil s prvim albumom Med nama

Primorec velja za enega najbolj vsestranskih in obetavnih akademskih solo pevcev v regiji, specializiranih za pop in operno glasbo. Odraščal je v glasbeni družini, ob diplomi iz dentalne medicine in magisteriju iz petja je tudi šolani pianist, od leta 2014 pa redno nastopa v vidnih opernih vlogah.

Gregor Ravnik predstavlja pesem Vzemi kar imam.

Gregor Ravnik predstavlja pesem Vzemi kar imam.

Marko Delbello Ocepek

Pop glasbi se posveča od leta 2016, redno je nastopal in pobiral nagrade na festivalih Ema, Popevka in MMS, kjer je lani tudi zmagal. Poleg festivalskih skladb je posnel še duet: 'To ni pesem' s klapo Semikantá in poročno pesem 'Vzamem te' s skupino Mjav. Od leta 2017 je bil član pop-opernega tria Vivere.