Uredništvo | 20. 9. 2023, 16:57

Ljubljana z novo destinacijo zabave: "Kot bi stopila v kakšen jazz klub v svetovnih prestolnicah" (FOTO)

Anže Krže

Glasbena scena je po novem bogatejša za novo lokacijo za vse ljubitelje jazza in vse, ki iščejo priložnost za popoln večer.

Čarobnost večera in nepozabno izkušnjo, ki združuje glasbo, kulinariko in dobro družbo, smo doživeli na slavnostnem odprtju Jazz Kluba 300, ki je nadgradnja Kluba 300 v Šiški. Vrhunski program, prefinjen klubski ambient mehkih linij, pridušena svetloba in kristalno čisti zvok je navdušil več kot 150 znanih obrazov slovenske glasbene in igralske scene.

Ana Maria Mitić

Ana Maria Mitić

Anže Krže

Slavnostni začetek nove jazz zgodbe je povezoval priljubljeni voditelj Robert Pečnik Pečo, za smeh in glasbeno obarvan nastop je poskrbela Ana Maria Mitić, glavna zvezda večera pa je bil svetovno priznani glasbenik Uroš Perić, ki ga Sheila Raye Charles, hči slavnega Raya Charlesa, opisuje kot pravo utelešenje samega Raya. Jazz Klub 300 je že s prvim dogodkom ponudil doživetje za vse čute in temu bodo ustvarjalci zavezani še naprej, saj verjamejo v prepletanje kreativnosti in sprostitve, kjer se umetnost izraža v vseh svojih oblikah. 

Uroš Perić

Uroš Perić

Anže Krže

"Ponosna sem, da je slovenska jazz scena sedaj bogatejša. Naša vizija je ponuditi prostor za raznolike umetniške dogodke, od jazz koncertov, manjših gledaliških iger in stand up komedije, za vse ljudi v sproščenem in intimnem klubskem okolju. Želimo, da ljudje uživajo in doživijo pristno zabavo, kjer se prepletata kreativnost in sprostitev, kjer se umetnost izraža v vseh svojih oblikah. Pri nas ne bo na jedilniku zgolj jazz glasba. Gostili bom tudi druge žanre, standup komike, žanrske plesne večere ob živi glasbi in mednarodne umetniške večere. Poleg intimnih koncertov bo to prostor za gledališke predstave, simpozije, razstave. Da bo doživetje popolno, bodo obiskovalci v družbi umetniških ustvarjalcev lahko uživali tudi v hrani in izbrani ponudbi vin ter drugi ponudbi," je na odprtju Jazz Kluba 300 ponosno povedala solastnica in vodja Jazz Kluba 300 Sabina Franko Šešok.

Sabina Franko Šeško, vodja Jazz Kluba 300, 
Kristijan Kalaba, umetniški svetovalec Jazz Kluba 300 in Katja Arnejšek

Sabina Franko Šeško, vodja Jazz Kluba 300, Kristijan Kalaba, umetniški svetovalec Jazz Kluba 300 in Katja Arnejšek

Anže Krže

"Verjamemo, da bi morala biti umetnost dostopna in prijazna za vse, zato smo ustvarili prostor, kjer lahko vsakdo najde nekaj, kar ga navdihuje in povezuje," je dodal Kristijan Kalaba, umetniški svetovalec Jazz Kluba 300, tudi sam nekdanji glasbenik. Vse ljubitelje jazza vabijo v svoj objem ob torkih, program pa zapolnjujejo znana imena kot so BossaDeNovo, Mind Tree - Trio Smrdel Brothers, Denise Dantas kvartet iz Brazilije in številni drugi. 

Popoln večer in nepozabno izkušnjo, ki združuje glasbo, kulinariko in dobro družbo, so na slavnostnem odprtju doživeli tudi številni znani obrazi: Erika Žnidaršič, Lojze in Romana Krajnčan, Rajmond in Metka Debevec, Gorka Berden, Vesna Janković, Mija Janković, Azra Pucko, Gaja Prestor, Jana Šušteršič, Luka Markus in drugi. "Vau, kot bi stopila v kakšen jazz klub v svetovnih prestolnicah," je svoj prvi vtis delila igralka Gorka Berden, pevka Jana Šušteršič pa dodala: "Ambient je popoln, akustika je super, atmosfera pa skrivnostna in čarobna. Tukaj se bom večkrat ustavila, saj imajo res pester program."

Jana Šušteršič, Luka Markus, in Gorka Berden

Jana Šušteršič, Luka Markus, in Gorka Berden

Anže Krže
Gaja Prestor in Luka Dovšak

Gaja Prestor in Luka Dovšak

Anže Krže
Robert Pečnik Pečo

Robert Pečnik Pečo

Anže Krže
Erika Žnidaršič

Erika Žnidaršič

Anže Krže
Lojze in Romana Krajnčan

Lojze in Romana Krajnčan

Anže Krže
Anže Krže
Anže Krže
Anže Krže