R. K. | 5. 8. 2022, 08:25 | Vir: STA

Je to prvo glasbeno sodelovanje med skupino Abba in Eltonom Johnom?

Posnetek zaslona/TikTok/Elton John

Oboževalci slavnih glasbenikov so navdušeni nad najnovejšo skupno potezo britanske glasbene ikone in člana legendarne švedske glasbene skupine. 

Britanski glasbeni zvezdnik Elton John in glasbenik slavne švedske skupine Abba Benny Andersson sta na Tiktoku objavila skupni videoposnetek. Oba 75-letnika sta se na tak način odzvala na videoposnetek enega od uporabnikov Tiktoka, ki je pred tem objavil mešanico dveh njunih uspešnic iz 70. let minulega stoletja.

@eltonjohn Heard about this little mashup of Bennie and the Jets with @ABBA and had to get involved #piano #bennieandthejets #abba #eltonjohn #remix #pop #chiquitita ♬ Benny and Chiquitita - reymifasol

Glasbenika sodelovala prvič

V kratkem posnetku, ki sta ga objavila slavna glasbenika, je videti najprej Anderssona, kako na klavirju igra melodijo znane pesmi skupine Abba z naslovom Chiquitita. Nato se pojavi Elton John, ki melodiji doda tone iz svoje pesmi Bernie and the Jets ter se nasmehne v kamero.

"Slišal sem za to kratko mešanico Bennie and the Jets in Abbe in sem moral sodelovati," je Elton John ob tem objavil na Tiktoku.13-sekundni Tiktok posnetek predstavlja prvo glasbeno sodelovanje med omenjenima glasbenikoma.

Profimedia

Oba imata bogato glasbeno kariero

Britanski pevec, pianist in skladatelj Elton John je v svoji glasbeni karieri, ki traja že šest desetletij, prodal več kot 300 milijonov plošč, s čimer je postal eden izmed najuspešnejših glasbenikov vseh časov.

Švedski glasbenik, vokalist in skladatelj Benny Anderson je zaslovel kot član glasbene skupine Abba. Leta 1974 je s skupino nastopil na Evroviziji in osvojil prvo mesto s skladbo Waterloo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.