R. K. | 27. 11. 2023, 15:05

Žalostna novica: umrla je slavna pevka, ki se je boste spomnili po njeni veliki uspešnici

Profimedia

Pesem, s katero je zaslovela po vsem svetu, se je na prvem mestu Billboardove lestvice obdržala kar pet tednov.

Svet glasbe je pretresla žalostna novica o smrti pevke Jean Knight, ki je najbolj znana po svoji veliki uspešnici Mr. Big Stuff. Za vedno se je poslovila v sredo, 22. novembra, v New Orleansu v starosti 80 let, je sporočila njena družina. Umrla je naravne smrti, piše TMZ.

Postala del bogate glasbene zapuščine slovitega mesta

Jean Knight je s svojo veliko uspešnico zaslovela leta 1971, pesem pa se je kar pet tednov obdržala na prvem mestu Billboardove lestvice soul singlov, nato pa dosegla še drugo mesto na lestvici Billboard Hot 100. Skladba je bila uporabljena tudi v številnih televizijskih serijah in filmih. Posnela je tudi številne druge pesmi, med drugim My Toot Toot, You Think You're Hot Stuff, Carry On, Helping Man in Do Me, a tako velikega uspeha kot s pesmijo.

Njena družina je v izjavi za javnost med drugim zapisala: "Zapuščina Jean Knight ni le glasbena; je dokaz trajne ljubezni med umetnico, njenim domačim mestom in oboževalci." Knightova je sicer prihajala iz New Orleansa in je s svojimi uspešnicami postala del bogate glasbene zapuščine tega ameriškega mesta.  

Novo na Metroplay: Nastja Gabor o materinstvu, dojemanju ljudi in novih projektih