13. 2. 2024, 12:03 | Vir: Elle

Kikifly predstavil album otroških pesmi s simfoničnim orkestrom in številnimi znanimi domačimi glasbeniki

Niko Matko

Kristijan Crnica, ki ustvarja pod umetniškim imenom Kikifly, v sodelovanju z osnovno šolo Lila predstavlja veličasten album pesmi za otroke, ki ga je posnel skupaj s simfoničnim orkestrom. Pri projektu so se mu pridružila znana imena z naše glasbene scene.

Kikifly se je poleg ustvarjanja lastnih skladb v preteklih mesecih ukvarjal tudi s kreacijo prav posebnega albuma otroških pesmi, ki jim lahko prisluhnejo tudi odrasli. V času svojega poučevanja na osnovni šoli Lila je namreč z otroki pri pouku umetnosti ustvaril več kot 50 otroških pesmi, izbor 11 najboljših pa je sedaj dobil tudi orkestralno formo in glasove mnogih znanih slovenskih glasbenikov, med njimi so Alenka Godec, Nuška Drašček, Regina, Saša Lešnjek, Bepop Ladies, Tinkara Kovač, Maja Založnik, Vili Resnik in Gregor Štrasbergar - Štras.

Vodstvo osnovne šole Lila se je odločilo projekt uresničiti z vsemi sredstvi in tako dodati pomemben pečat na slovenski glasbeni in izobraževalni sceni. V nekaterih pesmih bomo poleg orkestra slišali še otroški pevski zbor, spet v drugih pa svoj prepoznavni vokal prida kar sam avtor glasbenega projekta, Kikifly. Za aranžmaje je poskrbel Martin Jošt, za produkcijo pa Janez Križaj.  

Zadnji januarski večer je bil večer premiernega poslušanja, ki so se ga v Studiu Metro, kjer je album nastal, udeležili mnogi soustvarjalci in drugi znani glasbeniki, med njimi Tinkara Fortuna, Alenka Husić, Alenka Godec, Tomaž Kozlevčar, Stella, Regina ...

"Nekaj neprecenljivega je otroške ideje spraviti v glasbeno resničnost. To je bilo izjemno potovanje," priznava kreativni vodja projekta Kikifly. Direktor osnovne šole Lila Gašper Kemperle dodaja, da si štejejo v izjemno čast in ponos, da jim je uspelo skupaj s toliko talentiranimi in kakovostnimi glasbenimi ustvarjalci speljati projekt, ki dodaja prav posebno vrednost vsemu, kar je trenutno na voljo na področju otroške glasbe.  

Dogodek je napovedal izdajo albuma, za katerim stoji tudi založba Nika, ki ga bo mogoče poslušati na vseh platformah od 15. 2. naprej, prav tako pa bo mogoče vse skladbe slišati tudi v živo, in sicer na čarobnem koncertu Lila = Igra življenja, ki se bo odvil 16. maja v Cankarjevem domu.

Album, na katerem se otroška domišljija otrok osnovne šole Lila prelije v orkestralne aranžmaje in zgodbe, ki jih je mogoče povedati zgolj skozi čarobno glasbo, je odtis sodobnega časa skozi otroške oči pod kreativnim vodstvom, za katerim stoji Kristijan Crnica - Kikifly, skupaj s svojimi glasbenimi prijatelji, med katerimi bodo na koncertu nastopili tudi Alenka Godec, Regina, Tinkara Kovač, Vili Resnik, Saša Lešnjek, Bepop ladies in drugi.

Skozi prireditev nas bo popeljala igralka Mojca Fatur, pod produkcijo pa se bodo podpisali režiserka Urška Žnideršič, glasbeni producent Janez Križaj in producentka prireditve Maja Monrue, v sodelovanju z vodstvom Osnovne šole Lila Ljubljana.

 

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak