R. K. | 16. 3. 2023, 17:15

Legendarni glasbenik tarča nasilnega napada: nad njim se je zahrbtno znesel 19-letnik

Profimedia/fotomontaža

Nič hudega slutečega bobnarja ikonične britanske skupine Def Leppard, ki je pred desetletji v prometni nesreči izgubil levo roko, se je fizično lotil ameriški najstnik.

Bobnar legendarne britanske glasbene skupine Def Leppard Rick Allen je v nedavnem napadu pred hotelom Four Seasons na plaži Fort Lauderdale na Floridi, v katerem se je nad njim brez povoda nasilno znesel 19-letni Max Hartley, utrpel poškodbo glave. Po navedbah lokalne policije se je najstnik pred napadom skrival za stebrom, ki stoji pred hotelom.

Pretepel žensko, ki je Allenu želela pomagati

Nič hudega sluteči Allen, čigar posebnost je tudi v tem, da bobne igra z le eno roko (evo roko je namreč izgubil v prometni nesreči leta 1984), se je pred hotel odpravil, da bi pokadil cigareto, ko se je osumljenec, ki je čakal za stebrom, nenadoma s polno hitrostjo pognal proti njemu.

Profimedia

Med napadom ga je podrl na tla, pri čemer je 59-letni bobnar z glavo udaril ob tla. Glede na policijsko poročilo je takrat iz hotela prišla ženska, ki mu je želela pomagati, a je napadalec na tla podrl tudi njo in jo začel tepsti. Ženska je nato vstala in skušala zbežati nazaj v hotel, a jo je nasilnež zgrabil za lase in odvlekel nazaj ven.

Napadalec je bil na počitnicah

Po napadu je Hartley pobegnil v drug hotel, ki stoji v bližini, a so ga policisti kmalu aretirali. Še pred tem naj bi objestni najstnik v eni od parkirnih hiš poškodoval več avtomobilov. Policisti so ga ovadili zaradi več kaznivih dejanj in ga kasneje po plačilu varščine izpustili, poroča TMZ.

Profimedia

Napadalec, ki sicer prihaja iz Clevelanda, je bil na Floridi na tako imenovanem 'spring break' počitnicah, obdobju, ko na ameriških šolah in univerzah nimajo pouka oziroma predavanj, kar veliko mladih izkoristi za zabavo. Allen je policiji izrazil željo, da se mladeniča zaradi nasilnega napada sodno preganja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.