R.S. | 30. 7. 2022, 12:57

Metaldays se po sporu z občino Tolmin in krajani seli na NOVO lokacijo!

Facebook/MetalDays/Matej Pišek

Tolmin bo za vedno ostal v naših srcih. Preveč je lepih spominov, da bi jih pozabili. Hkrati pa smo zelo navdušeni nad našim novim domom, so zapisali. 

Metaldays je festival težke metal glasbe, ki od leta 2004 vsako leto poteka v Tolminu. Festival je vse bolj priljubljen, leta 2010 pa so zaradi tega število vstopnic omejili na 12.000.

Zdaj pa so se organizatorji zaradi spora z občino odločili, da festival ne bo več potekal v Tolminu. 

"Po osmih izvedbah festivala MetalDays v Tolminu se zahvaljujemo vsem obiskovalcem, ki so nas podpirali vsa ta leta, vsem prebivalcem Tolmina in Posočja, ki so bili fantastični gostitelji naših obiskovalcev ter vsem mestnim zavodom in organizacijam," so zapisali na družbenih omrežjih. 

Nove lokacije niso razkrili 

Oboževalci nestrpno pričakujejo razkritje lokacije, kjer bo potekal festival. Metaldays pa lokacije očitno še ne želi deliti.

"Tolmin je bil dom za MetalDays in bo za vedno ostal v naših srcih. Preveč je lepih spominov, da bi jih pozabili. Hkrati pa smo zelo navdušeni nad našim novim domom. V tem trenutku lahko le rečemo, da ima nova lokacija vse tisto, kar dela MetalDays edinstven. Pred nami je zelo razburljivo leto," so dodali. 

Kaj se je zgodilo? 

Poročali smo, da so Tolminci z izvedbo festivalov v svojem kraju vse manj zadovoljni. Lokalne oblasti so že marca sprejele "festivalski režim za leto 2022", s katerim so določili "pogoje in omejitve rabe prostora na območju Sotočja ter način nadzora nad njegovim izvajanjem." Povedano enostavneje: zaostrili so pogoje, ki jih morajo organizatorji upoštevati pri izvedbi festivala. Več o tem si lahko preberete v spodnjem članku.