9. 6. 2022, 13:06

Na gala koncertu v Ljubljani bo s simfoničnim orkestrom nastopila Raiven. In ne bo edina

Bobo/fotomontaža

S koncertom želijo organizatorji proslaviti in izpostaviti velikanski potencial in uspeh mladih glasbenikov pri nas. Kdo vse bo tam?

Prehod iz pomladi v poletje poleg toplega vremena prinaša tudi številne glasbene dogodke na prostem. Mnogi se bodo letos odvili tudi v slovenski prestolnici. Pravkar poteka Festival Ljubljana, začel se je tudi festival Ment. Eden takšnih pa je tudi Mednarodni festival Imago Sloveniae, ki bo letos v slovenskih mestih potekal že 34. leto.

Bobo

Otvoritveni koncert bo posvečen mladim glasbenikom

Gre za glasbeni festival, ki se odvija v starih mestnih jedrih slovenskih mest, na njem pa večino dogodkov predstavljajo koncerti stare in klasične glasbe. Z letošnjim otvoritvenim koncertom, ki bo v petek, 17. junija, na Kongresnem trgu v Ljubljani želijo organizatorji proslaviti in izpostaviti velikanski potencial in uspeh mladih glasbenikov pri nas. 

Napovedali so kar nekaj zanimivih glasbenih izvajalcev. Gala koncert bo pod taktirkama dveh izmed najuspešnejših mladih slovenskih dirigentov Ane Erčulj in Davorina Morija slovesno odprl Simfonični orkester RTV Slovenija.

Bobo

Med nastopajočimi bo tudi Raiven

Ob simfoničnem orkestru bodo zaigrali in zapeli tudi nekateri naši najboljši mladi solisti in solistke. Med njimi član Berlinske filharmonije, klarinetist Andraž Golob in najboljša umetniška doktorantka svoje generacije in prejemnica laskavega naziva "Associate of the Royal Academy of Music", sopranistka Nika Gorič.

Nastopila bo tudi tudi vzhajajoča operna zvezda in ena najuspešnejših pop izvajalk pri nas, mezzosopranistka Sara Briški Cirman – Raiven. Poleg nje pa tudi prejemnica prestižne nagrade Kraljeve filharmonične družbe Emily Anderson, violinistka Maja Horvat, in prejemnik številnih lovorik in odličij, genialni pianist Urban Stanič.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.