P.M. | 31. 5. 2023, 12:14

Na odmevnem ljubljanskem metalskem koncertu tudi eden najbogatejših Slovencev (FOTO)

Twitter/Instagram/domi_chris/fotomontaža

Večna težkometalna glasbena zasedba je v rekordnem času razprodala našo največjo dvorano.

Po 16 letih je v slovenski prestolnici znova nastopila britanska hard rock zasedba Iron Maiden, ki je prav v Stožicah začela novo turnejo Future Past Tour. Ljubljansko občinstvo in številne tuje oboževalce skupine, ti so k nam prišli izključno zaradi njihovega koncerta, so razveselili kar s štirimi skladbami z novega albuma Senjutsu. Eden od vrhuncev večera je bila prav gotovo težko pričakovana skladba Alexander the Great (Aleksander Veliki, op. a.), ki je še nikoli prej niso odigrali. 

YouTube/Metal Pilgrim/posnetek zaslona

Na posebnem metalskem večeru v našem glavnem mestu pa je eden od obiskovalcev opazil tudi znanega ajdovskega podjetnika in nekdanjega lastnika Pipistrela Iva Boscarola. Poslovneža je ujel v trenutku njegove zatopljenosti v telefon, medtem ko je s hrbtom slonel na ograji. Fotografijo je bralec poslal v naše uredništvo, mi pa smo izbrskali tudi zanimiv podatek. 

Uredništvo

Za tiste, ki Boscarola malo pobliže poznajo in spremljajo, njegov obisk metalskega koncerta nikakor ni presenečenje. Preden je Boscarol začel svojo pot s Pipistrelom, je namreč, med drugim, bil glasbeni novinar, fotograf koncertov in menedžer glasbenih skupin. Kot je pred leti povedal v intervjuju za Svet kapitala, še vedno precej redno obiskuje rokerske koncerte po Evropi in svetu - koliko mu pač njegov podjetniški čas dopušča, seveda.

Boscarol je po prodaji svojega podjetja Pipistrel, za katerega je iztržil 218 milijonov evrov, na dražbi kupil že Kolosej, ki se ravno tako nahaja v ljubljanskem BTC.

Boscarol je po prodaji svojega podjetja Pipistrel, za katerega je iztržil 218 milijonov evrov, na dražbi kupil že Kolosej, ki se ravno tako nahaja v ljubljanskem BTC.

Bobo

Kot je znano, je Boscarol pred kratkim na dražbi iz stečaja kupil podjetje Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman.  "Ohranili bomo del kinodejavnosti, zaradi katere je bil Kolosej tudi zgrajen, obenem pa vidimo veliko priložnosti za razširitev dejavnosti," je takrat za N1  namignil o načrtih.