A. B. | 2. 4. 2023, 15:48

Ivo Boscarol o pohlepu: njegove besede vam bodo dale misliti

Bobo

Avtorju knjige o uspehu je zaupal besede, ki nosijo močno težo. 

Podjetnik in nekdanji lastnik Pipistrela Ivo Boscarol je eden tistih, ki drži svojo besedo. To je med drugim dokazal s svojo 1,5-milijonsko donacijo v času najhujših požarov na Krasu. 

Tokrat se je predstavil v nekoliko drugačni vlogi. Sodeloval je pri pisanju nove knjige Nenada Vladića, avtorja, certificiranega Life Coacha, CBT terapevta in NLP praktika, z naslovom To je tvoja pot: od talenta do uspeha. "Spoznaj kako so svojo pot do uspeha tlakovali najuspešnejši Slovenci in se podaj na svojo pot do uspeha," je zapisano na spletni strani knjige. 

Bobo

Kaj je povedal o pohlepu?

Uspešni podjetnik je avtorju zaupal nekaj besed in misli o pohlepu. "Nisem postal pohlepen, ker sem si cilje zastavil drugje," je dejal in pojasnil: "Mogoče tudi zato, ker so me starši tako vzgojili, da sem zadovoljen s tistim, kar imam, in ne s tistim, česar nimam."

"Problem pohlepa je to, da si življenje zastaviš prek svojih zmožnosti."

"Dokler živiš znotraj svojih možnosti, si zadovoljen in imaš dovolj denarja, imaš vse. Kakor hitro si postaviš želje po tistem, česar nimaš in česar ne moreš imeti, pa imaš težavo," so njegove misli delili na Facebooku omenjene knjige. Se strinjate z njegovimi besedami? 

Prihaja Odiseja

Pred kratkim je na dražbi iz stečaja kupil podjetje Kolosej kinematografi, ki ga je lastniško obvladoval Sergej Racman. Po poročanju spletnega portala Finance.si je stavbo na dražbi kupil za 6,4 milijona evrov.

Skupno je Boscarol po poročanju Financ dobil 10.000 kvadratnih metrov zemljišča v ljubljanskem BTC, na katerem stoji leta 2001 zgrajeni kinocenter z 12 dvoranami, poslovnimi prostori za gostinsko dejavnost in pisarnami. Skupno ima objekt 14.513 kvadratnih metrov neto tlorisne površine, smo poročali. 

"Ohranili bomo del kinodejavnosti, zaradi katere je bil Kolosej tudi zgrajen, obenem pa vidimo veliko priložnosti za razširitev dejavnosti," je takrat za N1 o načrtih namignil Bascarol. Poleg kinodejavnosti bi po takratnih navedbah časnika v objektu rad vzpostavil neke vrste družabno-poslovni center, v katerem bi potekali različni zabavni dogodki.

PROMO

"Poslavlja se tudi dozdajšnje ime in po potrebni sanaciji ter preureditvi bomo novim imenom Odiseja ponudbo kompleksa poživili z dodatnimi zanimivimi vsebinami," je Boscarol sporočil v izjavi za javnost. Več o Odiseji si preberite na spodnji povezavi. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol