R.S. , STA | 12. 5. 2024, 07:55

Švicar le nekaj minut po zmagi razbil evrovizijsko trofejo in si zlomil prst (VIDEO)

Profimedia/Twitter/SeanEllul/fotomontaža

Vse mu je šlo narobe ...

Nebinarni raper Nemo je s skladbo The Code (Koda) na letošnjem 68. tekmovanju za pesem Evrovizije Švici pripel evrovizijsko zmago. Za svoj nastop je skupno prejel 591 točk. Na drugo mesto se je s 547 glasovi uvrstil Baby Lasagna alias pevec Marko Purišić s skladbo Rim Tim Tagi Dim. Raiven je s 27 točkami in skladbo Veronika pristala na 23. mestu (od 25 nastopajočih).

Na tretje mesto sta se s 453 točkami uvrstili ukrajinski predstavnici, raperka Alyona Alyona in pevka Jerry Heil s skladbo Teresa & Maria. Gledalci in poslušalci, ki so letos lahko glasovali po telefonu ali spletu že od začetka letošnjih evrovizijskih nastopov, so sicer največ točk, 337, namenili hrvaškemu predstavniku. Od strokovnih žirij je Baby Lasagna prejel 210 točk.

Baby Lasagna je bil favorit za zmago.

Baby Lasagna je bil favorit za zmago.

Profimedia

Razbil evrovizijsko trofejo

Švicarski predstavnik Nemo je največ točk prejel pri glasovanju strokovnih žirij iz 37 držav. Skupno je prejel 365 glasov. Po koncu glasovanja in preden je ponovno na evrovizijskem odru v skladu s tradicijo še enkrat zapel svojo skladbo, se je vidno ganjen zahvalil za zmago.

Še preden pa je uspel ponovno zapeti zmagovalno skladbo The Code, se mu je pripetila manjša nesreča. Po zmagi mu je evrovizijsko trofejo oz. pokal predala lanska zmagovalka Loreen. Nekaj minut pozneje je 24-letnik razbil trofejo. Trenutek so ujele tudi kamere. Nesreča se je pripetila, ko se je pevec vrgel na tla in veselo mahal s trofejo, nato pa jo je odložil na tla, kjer se je razbila. Potem si je Švicar zlomil tudi prst. 

Incident ni imel večjih posledic, saj so mu organizatorji takoj dali repliko evrovizijske trofeje"Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo. Zmagal sem na Evroviziji. Zlomil sem evrovizijsko trofejo, nato pa sem si zlomil prst. Vendar sem tako hvaležen. Hvala vsem za podporo," je po kaotičnem finalu z nasmehom na obrazu z novo (celo) trofejo povedal 24-letnik. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nemo (@nemothings)

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu