A. B. | 10. 8. 2022, 08:49 | Vir: STA

Nevsakdanje sodelovanje? Ne boste verjeli, s kom bo Elton John izdal novo pesem

Profimedia

Eden najuspešnejših glasbenikov vseh časov skupaj z glasbenico pripravlja nekaj prav posebnega. 

Glasbena zvezdnika Elton John in Britney Spears bosta združila moči in posnela singel Hold Me Closer.

Več podrobnosti še ni znanih, bo pa to prvo tovrstno sodelovanje med britanskim legendarnim glasbenikom in ameriško princeso popa ter prvi projekt Britney Spears po več letih glasbenega zatišja.

Naslov pesmi temelji na besedilu uspešnice Tiny Dancer z začetka 70. let minulega stoletja, ki jo je John napisal skupaj z dolgoletnim umetniškim partnerjem Berniejem Taupinom. 

Oboževalci so dolgo ugibali 

Novica je v javnost prišla po večdnevnih spletnih ugibanjih oboževalcev, ali bo glasbeni par res združil moči ter le nekaj tednov po novici, da se je pevkina dolgo želena nosečnost končala s splavom in dva meseca po njeni poroki s Samom Asgharijem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Britney Spears končno svobodna 

Pevka, ki je zaslovela že kot najstnica, je sicer od konca lanskega leta, ko je kalifornijsko sodišče dokončno odpravilo skrbništvo njenega očeta Jamesa Spearsa nad njo in njenim premoženjem, svobodna. Že tedaj je navdušena nad novimi razmerami povedala, da je odprta za najrazličnejše poslovne možnosti, objavila pa je tudi fotografijo o nastajanju nove skladbe.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

Britney Spears je nastopala in pela že kot otrok, zaslovela pa je leta 1999 z izdajo prvega albuma Baby One More Time. Leta 2007 je po številnih težavah v zasebnem življenju na očeh javnosti doživela živčni zlom. Zaradi več dogodkov, ki naj bi pričali o njenem slabem psihičnem stanju, je skrbništvo, kar se je zdelo sporno ali vsaj nenavadno, nadnjo prevzel oče.

Kmalu se je vrnila k nastopanju in izdala tri albume, se pojavila na različnih televizijskih oddajah ter izpeljala glasbeno rezidenco Las Vegasu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Britney Spears (@britneyspears)

A januarja 2019 je oznanila, da do nadaljnjega odpoveduje nastope, vse glasnejša pa je postala glede skrbništva. V čustvenih sodnih pričevanjih in na družbenih omrežjih je trdila, da je ureditev njenega skrbništva kruta in očeta ter druge obtožila, da zlorabljajo sistem.

Elton John z zavidanja vrednim opusom

Britanski pevec, pianist in skladatelj Elton John je v svoji glasbeni karieri, ki traja že šest desetletij, prodal več kot 300 milijonov plošč, s čimer je postal eden izmed najuspešnejših glasbenikov vseh časov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elton John (@eltonjohn)

V glasbeno zgodovino se je že zapisal z uspešnicami, kot so Rocket Man, Your Song in I'm Still Standing.