A. Ko. | 22. 9. 2022, 12:08

Nina Pušlar potuje na Kubo! Koga je vzela s sabo?

Matic Kremžar
Nina Pušlar potuje na Kubo! Koga je vzela s sabo? (foto: Matic Kremžar)

Po poletni uspešnici 'Nina Nina Nina' je najbolj predvajana slovenska izvajalka v eter in splet spustila novo pesem 'PRSTE STRAN', pod video je podpisan Anže Škrube. Nina Pušlar s tem projektom napoveduje izid sedmega studijskega albuma in svoj največji koncert doslej, ko bo z gosti nastopila v legendarni hali Tivoli.

"Prste stran, ker mi jasno je, da bom s tabo opekla se, saj sladko je, ko v naju vre ...," poje Nina Pušlar v svoji novi, s karibskim soncem obsijani pesmi 'Prste stran'. Karibe, natančneje Kubo, je obiskala, tik preden se je predlani spomladi ustavil svet.

Vodja njenega benda in član avtorske ekipe Miha Gorše se je takrat pošalil, da bo po vrnitvi zagotovo želel posneti kakšno latinsko pesem ... in potem je drugi soavtor in producent Jernej Kržič prišel v studio s kitarsko idejo, ki je dišala po Kubi in je bila Nini takoj všeč. Pesem so najprej posneli v španščini, ko so se lotili snemanja videa, je bila špansko-slovenska, na koncu pa je Urša Vlašič napisala slovensko besedilo. Zvočno je zagotovo pesem nekoliko drugačna kot vse, kar je Nina izdala v zadnjem času - in kot nalašč, da vas bo v prihajajočih mrzlih dneh spominjala na poletje in vroče noči.

Matic Kremžar

Še več pozornosti kot zgodba o nastanku prihajajoče uspešnice pa je pri tem projektu pritegnilo dejstvo, da je Nina po skoraj desetletju spet združila moči z maestrom Anžetom Škrubetom: "Z Anžetom sva prvič sodelovala leta 2010, ko sem s plesno skupino Maestro dosegla drugo mesto. Potem se je preselil v ZDA, v zadnjem letu pa sem opazila, da režira tudi videospote. Pogovarjala sva se, da bova ob njegovem naslednjem obisku Slovenije nekaj ustvarila skupaj. Čez nekaj mesecev se je javil, jaz pa sem imela, kot naročeno, v studiu že skoraj končano pesem s prihajajočega albuma - ravno pravo za najino sodelovanje."

Video so v dveh junijskih nočeh posneli na devetih lokacijah v prestolnici.

Prej se je Nina nekaj tednov s profesionalnimi plesalci in Škrubetom, ki jo spremljajo v videu, pripravljala v studiu, saj jo v novem videu prvič vidimo v vlogi plesalke.

Matic Kremžar

"Lepo je bilo trenirati ples in spet odkrivati še nepoznane delčke sebe," pravi Pušlarjeva, ki v življenju rada pleše. V spotu se ji je poleg ekipe plesalcev, v njej boste opazili tudi perspektivnega mladega breakdancerja Tilna Grašiča, v vlogi zapeljivca na motorju se je pridružil še postavni igralec Gregor Cesar.

Matic Kremžar

"Pred desetletjem sem z Nino sodeloval kot koreograf pri pesmi 'Dež', tokrat pa mi je v veselje, da sem se lahko z njo ustvarjalno prepletel še kot režiser. Uživala sva v procesu, kreativno se dobro ujameva, oba sva vajena delati."

"Je pa ona nekoliko bolj tradicionalna, medtem ko sem jaz rad izzivalen in mislim, da se ta kontrast dobro opazi tudi v končnem izdelku," je ob izidu povedal Škrube.

"Hotel sem ustvariti mini film, zato smo snemali s filmskimi kamerami, na kupu lokacij in upam, da bodo s spotom zadovoljni tudi gledalci."

Dvakrat razprodala Križanke. Ji bo uspelo napolniti halo Tivoli?

Potem ko je večkrat napolnila že skoraj vsa slovenska koncertna prizorišča, gradove in dvorce, dvakrat razprodala Križanke, posnela šest studijskih albumov, dva ducata hitov, šopek odmevih duetov in kup TV-koncertov, nastopila v glavni vlogi v hit-muzikalu Cvetje v jeseni, že tri leta zapored pa je tudi z naskokom najbolj predvajana domača izvajalka na slovenskih radiih, vas Nina Pušlar vabi na največji koncert v svoji 17-letni karieri.

Matic Kremžar

Nastop v dvorani Tivoli je mejnik v karieri vsakega slovenskega glasbenika, Nini z gosti pa boste lahko tam prisluhnili v najlepšem času v letu, tik pred božičem. Seveda bo zapela vse svoje največje hite, kot so To mi je všeč, Svet je tvoj, Lepa si, Poljub na klopci, Svet na dlani, Tople oči, Nina Nina Nina, koncert pa skoraj do dneva natančno sovpada tudi z datumom izida njene prve pesmi Ni ona. Na koncertu boste lahko prvič prijeli v roke tudi Ninin prihajajoči sedmi studijski album, ki ga te dni že napoveduje pesem Prste stran.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.