R.S. | 17. 5. 2023, 10:11

Oboževani Finec zaradi bolezni skoraj izgubil življenje (ostala mu je brazgotina)

Profimedia/fotomontaža

Ste med njegovim evrovizijskim nastopom opazili brazgotino na trebuhu? Pevec ne skriva, da je bilo za njim težko obdobje ...

Jere Pöyhönen oziroma Käärijä je finski pevec, ki je na Evroviziji s pesmijo Cha Cha Cha zasedel odlično drugo mesto. 29-letnik je že v prvem polfinalu povsem navdušil Evropo, ki z veseljem prepeva njegovo pesem. V finalu ga je premagala Švedinja Looren, pevec pa ni skrival, da ga je poraz zelo bolel. Tolažil ga je tudi slovenski pevec Bojan Cvjetićanin, s katerim sta postala zelo dobra prijatelja

Bolezen, zaradi katere je skoraj izgubil življenje

Čeprav Finec velja za nasmejano osebo, je v preteklosti imel veliko težav z zdravjem. Diagnosticirali so mu ulcerozni kolitis, ki je kronična vnetna črevesna bolezen debelega črevesja, poroča The Sun. Gre za neprimeren odziv imunskega sistema, ki povzroči poškodbo tkiva in vnetje črevesne sluznice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Käärijä (@paidatonriehuja)

V nekaterih primerih, kot je Käärijäjev, lahko ogrozi življenje. Pevec je zato leta 2014 opravil nujno operacijo odstranitve črevesa. Na spodnjem delu trebuha ima zdaj brazgotino.

Profimedia

Več o bolezni 

Značilni simptomi ulceroznega kolitisa so driska, krvavitve iz danke, številna iztrebljanja krvavkastega sluzavega blata, krčevite bolečine v trebuhu, lažni pozivi k iztrebljanju, povišana telesna temperatura, slabokrvnost in hujšanje. Resnost simptomov je sorazmerna z razširjenostjo bolezni. Čeprav se bolezen lahko pojavi akutno, so simptomi praviloma prisotni več tednov, preden bolniki poiščejo pomoč.

Vzrok, zakaj nastane kronična vnetna črevesna bolezen, ni natančno poznan. Trenutno velja domneva, da telo pri posameznikih z določeno genetsko nagnjenostjo, napačno oz. premočno reagira na normalno prisotne bakterije v črevesju. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.