A. R. | 22. 6. 2022, 20:00

Obupana pevka Ana Soklič prosi za pomoč: ponuja denarno nagrado

Profimedia
Obupana pevka Ana Soklič prosi za pomoč: ponuja denarno nagrado (foto: Profimedia)

Popolnoma je skrušena. Naše bralce prosi za kakršnokoli pomoč, saj sta od izginotja minila že natanko dva tedna. Hvaležna bo za vsako delitev njene prošnje! 

Eliška je siamska mačka, ki Ano Soklič in njeno družino s svojo prikupnostjo razveseljuje in bogati njihov vsakdan z lepimi trenutki že kar štiri leta in pol. Pevka, ki je našo državo lani zastopala na tekmovanju za pesem Evrovizije v Rotterdamu, je nanjo zelo navezana in jo sedaj, ko je izginila neznano kam, izjemno pogreša.

"V sredo, 8. junija, v Lescah je izginila, dobesedno kot bi se vdrla v zemljo. Živimo tik nad kampom Šobec, ni se več vrnila pred domači prag, tako kot vsak dan poprej. Nazadnje je imela okrog vratu (sicer ohlapno nameščeno) ovratnico belo roza barve, z zvončkom in srčkom, kjer je zapisano tudi njeno ime in moja telefonska številka v primeru, da se izgubi," nam je povedala žalostna Ana. Ob tem je še dodala, da njena mačka ni plašna in da se človeku pusti božati. Zna tudi sama odpirati vrata in je po njenih besedah ''izjemno vokalna''.

Osebni arhiv Ana Soklič

"Glede na to, da živimo v izjemno mirnem okolju, pred hišo imamo vrt in veliko narave, Eliške nismo mogli zapirati v hišo, slednje je bilo zato nemogoče."

Odkar je njihova Eliška izginila, so naredili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi jo našli. Je pa Ana izrazila tudi sum, da jo je kdo ukradel.

"Skupaj z dvema psičkama smo odkrili, da se njena sled konča v naši neposredni bližini, v gozdu. Poklicala sem celo K9, ki se ukvarja z iskanjem pogrešanih. Poklicala sem na komunalo v Radovljico, kjer so mi zagotovili, da v zadnjem času niso v naši okolici niti okrog nje našli nobene povožene živali. Obvestila sem štiri radijske postaje na Gorenjskem, poklicala sem zavetišča, naokrog razobesila plakate, iskali smo jo tudi ponoči ..."

Za njo so izginile vse sledi. A  Ana čuti, da je živa in pri nekomu doma, v drugem okolju.

Osebni arhiv Ana Soklič

Sokličeva je prek Facebooka prišla v stik z osebo iz Naklega na Gorenjskem: "Name se je obrnilo dekle, ki je reklo, da je tudi njihov siamski muc pogrešan že od maja. Minulo soboto, 18. junija, je izginil tudi njihov drugi maček, perzijske pasme."

Zaradi njenih besed je Ana posumila, da gre morda v obeh primerih za organizirano obliko kriminala oziroma za preprodajo živali.

Ob tem vse opozarja: "Toplo pozivam vse ljudi, naj varujejo svoje hišne ljubljenčke, še posebej, če imajo doma pasemsko vrsto."

Od izginotja njihove Eliške sta minila že dva tedna. Če bi jo kdor koli videl, priljubljena pevka ponuja tudi denarno nagrado v višini 500 evrov. "Kdor jo je videl, opazil, morebiti ve kakšno informacijo, kje se nahaja, prosim, da mi slednje javi na telefon: 031 705 251."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.