K. Ž. | 18. 9. 2023, 18:02

Omar Naber se vrača in to s polnim zagonom: tokrat je moči združil ...

Rok Deželak

Z novo pesmijo Spusti me se Omar Naber vrača s polno paro na oder. Pesem, pri kateri je tokrat sodeloval s priljubljenim glasbenim kolegom, obeležuje novo glasbeno ero, kot tudi podoživlja vse njegove glasbene uspehe.

Stop, Vse, kar si želiš in Krasen dan je le nekaj izmed glasbenih uspešnic Omarja Naberja, ki so nas razveselile na začetku 21. stoletja. Sedaj pa se vrača nazaj z novim zagonom in popolnoma prerojen. Novo glasbeno ero je nedavno ovekovečil s skladbo Posebn model, ki si jo je le v nekaj dneh ogledalo več kot 100 tisoč ljudi. A njegov vzpon proti vrhu se ni ustavil tam, saj danes predstavlja novo skladbo z naslovom Spusti me, ki prav tako napoveduje nov album, ki ga bo izdal še letos.

Rok Deželak

10. novembra se bo Cvetličarna tresla 

10. november je dan, ko bo mnogo oboževalcev in oboževalk zaplesalo ob ritmih Omarjeve glasbe v ljubljanski Cvetličarni, saj to obeležuje dan izida njegovega novega albuma. Cilj nastopa je le eden, da poslušalcem pričara nepozabno izkušnjo in da na koncertu zadihajo kot eno. Novo obdobje zanj pomeni tudi konec sprejemanja kompromisov. Z vsemi dosežki in izkušnjami zadnjih 18 let kariere je tudi sam kot glasbenik postal polnoleten, zaradi česar je skrajni čas, da od tukaj naprej ustvarja in deluje le še tako, kot si sam želi. To je zagotovo mogoče občutiti tudi v njegovi najnovejši skladbi Spusti me

Pesem nastala v sodelovanju s Hamom

"Včasih je bilo ustvarjati glasbo popolnoma drugače. Bil sem neobremenjen, brez obveznosti in odgovornosti. Sedaj pa je potrebno dobro premisliti, kako, zakaj, za koga in kako. A še vedno se ob ustvarjanju trudim poiskati mladega Omarja, ki ni razmišljal o ničemer drugem kot o izpolnitvi pričakovanj do samega sebe," je ob izdaji nove pesmi dejal priljubljeni pevec.

Nova pesem Spusti me je nastala v sodelovanju s Matevžem Šaleharjem-Hamom. Omar in s Hamom sta združila moči in skupaj napisala besedilo pesmi, besede pa so se kar izlila na papir. "Mislim, da je nastalo nekaj zelo lepega," zaključi Omar.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.