25. 9. 2022, 18:30 | Vir: STA

Pahor na koncertu v Ameriki: poslušal je Metallico, Mariah Carey in Maneskin

Instagram/Borut Pahor/Profimedia/fotomontaža

Je tako velik glasbeni oboževalec, da se je na koncert odpravil celo preko luže? Preberite, kaj je pravi razlog, da se je pojavil v New Yorku na tem velikem dogodku.

V newyorškem Centralnem parku je v soboto potekal koncert Global Citizen, na katerem so zbirali sredstva za boj proti revščini in podnebnim spremembam.

Udeležence koncerta je preko video povezave pozdravil ameriški predsednik Joe Biden, slovenski predsednik Borut Pahor pa je množico nagovoril v živo.

Kdo je nastopal?

V Centralnem parku se je na šest ur dolgem koncertu zbralo na tisoče ljudi, med nastopajočimi pa so bili Metallica, Mariah Carey in Maneskin. Sestrski festival je hkrati potekal v Akri v Gani.

Profimedia

Pobuda Global Citizen je vstopnice obiskovalcem delila v zameno za obljubo, da bodo delovali proti revščini v svetu, na primer s pozivi svetovnim voditeljem.

To je bil že deseti tovrstni festival, potekal je hkrati s splošno razpravo voditeljev na zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku.

Kako so zbrane nagovorili politiki?

Ameriški predsednik Biden je po video povezavi spregovoril o novem ameriškem podnebnem svežnju in dejal, da so Združene države Amerike zavezane boju proti podnebnim spremembam.

Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ki je spregovorila v živo, je opozorila na pravice žensk in deklet.

Profimedia

Kaj je povedal Pahor?

Udeležence je nagovoril tudi slovenski predsednik Pahor. Opozoril je na svetovno prehransko krizo in dejal, da je Slovenija slišala pozive ter bo zagotovila pomoč tistim, ki jo najbolj potrebujejo.

"Ponosen sem, da lahko povem, da smo zagotovili 1,23 milijona evrov v podporo organizacijam civilne družbe, ki se borijo proti lakoti v podsaharski Afriki," je dejal.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.