R. K. | 25. 7. 2022, 06:39

Bi študirali na univerzi, kjer predavajo o Harryju Stylesu? Potem se morate vpisati na TO fakulteto

Profimedia

Predavanja o slavnem pevcu, ki je najstniška srca nekoč lomil v skupini One Direction, nato pa se podal na solistično pot, bodo študenti poslušali v pomladnem semestru 2023.

Oboževalce britanskega zvezdnika Harryja Stylesa je presenetila novica, da bodo na eni izmed teksaških univerz v prihajajočem študijskem letu razpisali predmet, ki bo obravnaval fenomen slavnega pevca in evropsko popularno kulturo.

Profimedia

Predmet o kulturnem in političnem razvoju sodobnega zvezdništva

Predmet, ki ga je na teksaški državni univerzi razpisal izredni profesor Louie Dean Valencia se imenuje Harry Styles in kult zvezdništva: identiteta, internet in evropska popularna kultura. Študenti pa bodo predavanja poslušali v pomladnem semestru 2023. 

Styles je nekoč najstniška srca lomil v deški skupini One Direction, nato pa se je podal še na uspešno samostojno pot. Preizkuša se tudi kot igralec. Med drugim se je pojavil v filmski uspešnici Dunkirk iz leta 2017.

Predavanja se sicer ne bodo posvečala le Harryju Stylesu, temveč bodo osredotočena na "kulturni in politični razvoj modernega zvezdništva in s tem povezana vprašanja, ki se nanašajo na spol, seksualnost, raso, razred, nacionalnost in globalizem, medije, modo, kulturo oboževalcev in interneta ter potrošništvo," opis predmeta povzemajo pri spletnem portalu 24ur.com.

Ptofimedia

Obravnavali bodo tudi avtorje, ki so Stylesa navdihovali pri ustvarjanju

Navdih za izvedbo predavanj o Stylesu in evropski popularni kulturi je profesor Valencia dobil od svojih študentov, s katerimi je imel v zadnjih dveh letih veliko pogovorov. Kot je povedal za CNN, so se ti pogovori "začeli s skupno ljubeznijo do Harryjeve glasbe, nato pa so zaradi njegove umetnosti hitro prešli v širša družbena vprašanja o spolu, seksualnosti, rasi, zakonih o posedovanju orožja in trajnosti."

Poleg glasbenikove diskografije in filmografije bodo študenti obravnavali tudi širok spekter avtorjev in umetnostnih področij, ki so Stylesa navdihovali pri ustvarjanju. Po besedah Valencie lahko razumevanje fenomena Harryja Stylesa pomaga pri boljšem razumevanju sveta, v katerem živimo. Podobno kot k temu pripomore razumevanje Beatlov ali Shakespeara.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.