21. 11. 2022, 16:05 | Vir: STA

Slavna pojoča nuna zapustila redovništvo, da bi sledila glasbeni karieri: sedaj dela kot natakarica

Profimedia

Redovnica Cristina Scuccia je zaslovela kot zmagovalka oddaje The Voice of Italy, kjer je s svojim glasom in energijo navdušila tako žirijo kot občinstvo. 

Italijanka pevka in nuna Cristina Scuccia, znana tudi kot "pojoča nuna", ki je leta 2014 zaslovela z zmago v pevski oddaji The Voice of Italy (Glas Italije), je zapustila svoj uršulinski red in se odločila slediti glasbeni karieri. Kot je dejala, je bila to po 15 letih v redu težka odločitev, vendar ni želela razočarati svojih oboževalcev.

"Če pogledam nazaj, na svojo pot gledam z globokim občutkom hvaležnosti. Spremembe so znamenje razvoja in vedno sem se jih bala, saj se je lažje zasidrati v svoje gotovosti, kot pa postaviti se pod vprašaj," je v nedeljo zvečer na televiziji dejala Scuccia in dodala, da je čutila, da mora to narediti.

Profimedia

"Ali je to dobro ali slabo? Mislim, da je pri pogumu treba poslušati le svoje srce," je pojasnila 34-letna Sicilijanka in zatrdila, da bo kljub izstopu iz reda "še naprej sledila svoji poti vere".

Trenutno živi v Španiji, kjer je zaposlena v strežbi

Na tekmovanju v oddaji The Voice od Italy leta 2014 je nekdanje uršulinka ob navijanju drugih nun med drugim zapela pesmi No One Alicie Keys in Livin' on a Prayer skupine Bon Jovi ter si prislužila bučen aplavz občinstva in začudenje žirije.

Videoposnetek njenega prvega nastopa je na YouTubu dosegel več milijonov ogledov. Po zmagi je nastopila s svetovnimi zvezdami, kot sta kot sta Ricky Martin in Kylie Minogue, trenutno pa živi v Španiji, kjer dela kot natakarica.

Profimedia

Na vprašanje, kako gleda na ljubezen zdaj, ko ni več nuna, je Scuccia odgovorila, da verjame v ljubezen, vendar to zdaj ni njena prednostna naloga.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.