E. Č. | 9. 7. 2024, 09:14

Umrl slavni glasbenik, ki je zapel enega najbolj znanih hitov

Profimedia

Njegova zimzelena uspešnica je zaznamovala tudi enega najbolj kultnih filmov.

Svet glasbe žaluje. Umrl je priznani škotski glasbenik Joe Egan, član legendarne skupine Stealers Wheel. 77-letni Egan, ki je bil znan po svojem izjemnem talentu in prispevku h glasbeni industriji, je skupaj z Gerryjem Raffertyjem napisal uspešnico Stuck in the Middle with You.

Pesem je postala svetovna uspešnica in še danes odmeva med ljubitelji glasbe po vsem svetu. Prebila se je med najboljših deset pesmi tako na lestvici v Veliki Britaniji kot tudi na lestvici Billboard Hot 100 v Združenih državah Amerike. Med drugim se je pojavila tudi v filmu Quentina Tarantina z naslovom Stekli psi (Reservoir Dogs). 

"Joe Egan, druga polovica skupine Stealers Wheel, je včeraj popoldne mirno preminil v krogu svojih najbližjih," je na Facebooku zapisala hčerka Gerryja Raffertyja in dodala: "Vedno se ga bom spominjala kot sladke in nežne duše. Naj počiva v miru." Joe Egan, ki se je leta 1946 rodil v kraju Paisley na Škotskem, je v mlajših letih sprva sanjal, da bo postal profesionalni nogometaš. "Toda ko je postalo jasno, da nisem tako dober, kot sem mislil, da sem, sem se raje posvetil glasbi," je razkril pred leti.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak