23. 5. 2022, 12:30

Do zadnjega kotička napolnili Kongresni trg: so ti fantje nasledniki Modrijanov?

Miki Pavlin
Do zadnjega kotička napolnili Kongresni trg: so ti fantje nasledniki Modrijanov? (foto: Miki Pavlin)

Samo Kališnik iz Kvatropircev, Matic Plevel iz Ansambla Saša Avsenika, Blaž Jenkole iz Raubarjev in Domen Kovač iz Ansambla Jureta Zajca so člani ansambla, katerega cilj je ustvarjati glasbo, ki vsebuje elemente narodno zabavne glasbe, popa in rocka ter je namenjena zabavi.

Pred leti so koncertna prizorišča začeli polniti do zadnjega kotička fantje iz ansambla Modrijani, minuli konec tedna pa je to uspelo skupini Fehtarji, ki se bo zagotovo zapisala v zgodovino poleg Modrijanov. Na nabito polnem Kongresnem trgu, kjer se je zbrala več kot pettisočglava množica, so namreč ob zvokih slovenske glasbe in harmonike plapolale slovenske zastave.

Miki Pavlin

"Bilo je nepozabno in bilo je edinstveno. Slovenci smo dokazali, da se zavedamo pomena slovenske glasbe, da smo ponosni na našo kulturo in da imamo radi harmoniko!" so po koncertu povedali Fehtarji in dodali: "Lepo je, ko skupaj s tabo poje šest tisoč ljudi, ko plapolajo slovenske zastave in ko ljudje takrat dihajo skupaj s tabo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tišlerjeva Eva (@eva.gasperlin)

Fehtarji so glasbeni spektakel pripravili skupaj z že znanimi in uveljavljenimi imeni glasbene scene in plesalkami Plesnega mesta. Na izvedbo pa so zagotovo poleg fantov iz ansambla ponosni tudi vsi, ki imajo radi slovensko glasbo in harmoniko. Prav to pa daje mladim glasbenikom zagon za nove projekte in koncerte, ki so jih že napovedali: "To je šele začetek. Še naprej bomo med vas širili polko in rock'n'roll in skupaj z vami pisali nepozabne spomine."

Miki Pavlin

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.