23. 5. 2022, 11:21

Bo Severina morala zapustiti odre za leto dni?

Profimedia

Priljubljena hrvaška pevka in modna ikona je letos proslavila svoj 50. rojstni dan. Kaj se zdaj dogaja z zvezdnico?

Hrvaško tožilstvo je zoper hrvaško pop zvezdnico Severino vložilo obtožnico zaradi kaznivih dejanj vsiljivega vedenja. Po poročanju hrvaških medijev gre za SMS sporočila z žaljivo vsebino, ki jih je pevka poslala ravnateljici osnovne šole, ki jo je obiskoval njen sin, piše portal N1.

Zvezdnica zakrivila kar dve kaznivi dejanji?

Zoper pevko Severino Vučković je tožilstvo vložilo obtožnico zaradi dveh kaznivih dejanj vsiljivega vedenja, kar je potrdila tiskovna predstavnica hrvaškega tožilstva. Obtožnica še ni pravnomočna, saj jo morajo še posredovati strankam v odgovor. Ko bo Severina posredovala zagovor, bo sklican senat, ki bo nato odločal o očitkih iz obtožnice.

Za tovrstna kazniva dejanja je na Hrvaškem zagrožena zaporna kazen do enega leta.

Po poročanju hrvaških medijev gre za primer, ko je pevka ravnateljici osnovne šole, ki jo je obiskoval njen sin, pošiljala SMS sporočila z žaljivo vsebino. Severina naj bi ji celo grozila, da jo bo zadavila. Pop zvezdnico je zaradi vsiljivega vedenja prijavila tudi nekdanja direktorica zagrebškega socialnega centra.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

Izredni nadzor pokazal več nepravilnosti

Splitčanka je sicer v preteklosti, ko je z nekdanjim partnerjem, srbskim poslovnežem Milanom Popovićem bila bitko za skrbništvo sina Aleksandra, javno spregovorila o domnevno neprofesionalnem in nezakonitem odnosu uslužbencev tamkajšnjega centra za socialno delo. Izredni nadzor, pa je pokazal več nepravilnosti pri njihovem delu.

Kot je v takratnem odzivu pojasnila pevka, je bilo v nadzoru ugotovljenih več kot 20 napačnih ravnanj izpostave Maksimir. "Že leta molim. Mnogi so me v teh letih poslušali, niso me pa slišali. Moje prošnje, pritožbe, tožbe, ugovori niso bili sprejeti. Psihično nadlegovanje, javno ponižanje in ne nazadnje odvzem otroka in začasni ukrep, ki je trajal 20 mesecev, so ostali nekaznovani, neraziskani. Podobna nepopravljiva škoda je bila strojena številnim materam na Hrvaškem in po regiji,” je takrat dejala pevka.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.