10. 5. 2022, 23:27

Šok za Hrvate: že pet let brez finala Evrovizije

Profimedia
Šok za Hrvate: že pet let brez finala Evrovizije (foto: Profimedia)

V prvem polfinalu je nastopilo 17 predstavnikov držav, desetim pa se ni uspelo uvrstiti. Sta bili med njimi tudi naši sosednji državi? 

Hrvaško je v prvem polfinalu Evrovizije predstavljala Mia Dimšić, ki je stavila na pesem Guilty Pleasure, za Avstrijo pa sta nastopila Lumix in Pia Maria s pesmijo Halo.

Potrti Hrvati in Avstrijci

Za finale se je borilo 17 držav, desetim pa se žal ni uspelo uvrstiti, med njimi tudi Hrvaški. To je za Hrvaško kar hud udarec, saj se jim ni uspelo uvrstiti že od leta 2017

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Avstrija, ki spada med države, ki imajo na Evroviziji najnižje uvrstitve, je bila tudi ena izmed držav, ki jim ni uspelo.  

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Song Contest (@eurovision)

Pred začetkom glasbenega festivala so stavnice uvrstitev v finale napovedovale Ukrajini, Grčiji, Norveški, Nizozemski, Armeniji, Portugalski, Albaniji, Moldaviji, Latviji in Avstriji. Najnižja mesta, ki ne vodijo naprej, pa so pripisovale Švici, Islandiji, Litvi, Hrvaški, Danski, Sloveniji in Bolgariji. 

Avstrijo so v prvem polfinalu uvrstile na deseto mesto, kar je zadnje mesto, ki še pelje v finale. Hrvaška pa je na stavnicah zasedla 14. mesto od 17 držav. 

Stavnice so se delno zmotile 

Švica, Islandija ter Litva so z uvrstitvijo v finale presenetile. Albanija, Latvija in Avstrija pa kljub velikim pričakovanjem niso zbrale dovolj točk. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.