A. B. | 7. 12. 2022, 13:10

Ganljive besede soproge Oliverja Dragojevića, ki bi praznoval 75. rojstni dan: "Žalosti ni konca ..."

Facebook/Oliver Dragojevic (Official)

Od njegove smrti je minilo že več let, a bolečina ob njegovi izgubi družino in oboževalce spremlja še danes. Njegove pesmi bodo za vedno odzvanjale v naših srcih.

Na današnji dan pred natanko 75 leti se je rodil eden izmed najbolj priljubljenih hrvaških glasbenikov Oliver Dragojević. Ljubezen do glasbe je začel gojiti pri petih letih, ko je od očeta v dar prejel harmoniko. Kmalu zatem je začel igrati še druge inštrumente, svoj prvi nastop pa je imel leta 1961. Vse drugo je zgodovina, saj je postal eden najbolj znanih in hvaljenih hrvaških glasbenikov. Zapustil nas je 9. julija leta 2018, in sicer eno leto po tem, ko so zdravniki ugotovili, da ima raka na pljučih.

Ob njegovi obletnici se je na družbenih omrežjih oglasila njegova soproga Vesna Dragojević in zaupala, kako močno jo izguba boli še danes. 

Čustvena objava pokojnemu možu

Soproga je pokojnemu glasbeniku na Facebooku namenila ganljivo objavo. "Žalosti ni konca," je zapisala in dodala: "Vate zleze kot droben prah, ki se razleti in zapolni vrzeli bolečine. Ni je mogoče videti, a predstavlja najtežje breme, ki ga lahko oseba nosi s sabo." Objavi je priložila izvedbo pesmi Tristeca, ki jo je pred osmimi leti zaigral na koncertu ob spremljavi Stjepana Hauserja, člana skupine 2Cellos. Par je bil poročen kar 45 let. 

Prav poseben odnos s Petrom Grašem

Petar Grašo in Dragojević sta imela prav poseben odnos. Spoznala sta se v 80. letih, ko je imel Grašo le tri leta. "Zato sva imela skupno družinsko zgodbo pred glasbeno," je za Metropolitan.si razkril Grašo. "Z njim sem imel toliko čudovitih koncertov. Spomnim se koncerta v Skopju, takrat sva se imela neverjetno dobro. Makedonci so veliki veseljaki in tudi glasbeno so izjemno nadarjeni. Po koncertu sva šla v en bar z odličnimi glasbeniki. Skupaj smo igrali in se družili vse do jutranjih ur," je nedavno o njunih skupnih trenutkih za naš portal zaupal Grašo. 

"Imel je ljubezen do življenja, ki je ne gre kar tako pozabiti," je med drugim zaupal. 

Celoten intervju s Grašem si lahko preberete na spodnji povezavi.