N. V. | 2. 1. 2023, 10:20

Spor v ansamblu? Dejan Dogaja razkril, zakaj je zapustil Poskočne muzikante

Instagram/Dejan Krajnc

"Rekel sem, da na takšen način, kot mislijo delati oni, jaz ne morem več," je dejal. Preberite več.

Najvišja frizura slovenske glasbene scene – Dejan Krajnc – je v začetku leta 2021 zapustil ansambel Poskočni muzikanti.

Po skoraj desetletju se je pevec podal na samostojno glasbeno pot, spremenil svoje umetniško ime v Dejan Dogaja in zdi se, da je ob uspešni samostojni karieri pozabil na ansambel, s katerim je zaslovel na slovenski glasbeni sceni.

A očitno je le videti tako. V intervjuju za Siol je priznal, da še vedno spremlja svojo nekdanjo skupino: "Ko si z nekom enkrat v življenju, ga imaš rad in ti je mar zanj, tudi če je največja svinja, si ga imel enkrat rad." Ob tem pa je poudaril, da je "novi Dejan (Golob), ki je prišel, zelo dober glasbenik, ni pa on jaz".

Zakaj je zapustil ansambel?

Do sedaj glasbenik ni povedal, kaj je botrovalo temu, da je zapustil ansambel Poskočni muzikanti. Vedno se je izgovoril, da je "razlogov bilo veliko". Zdaj je končno pojasnil, kaj se je dogajalo v priljubljeni slovenski glasbeni skupini.

"Z mojim bivšim bendom (Poskočni muzikanti) smo bili razdeljeni na dva pola – jaz in oni. Ko se nečesa lotim, hočem narediti res vse. Ne poznam odgovora ne. Tako sem pač narejen. Nekateri pa niso. Rekel sem, da na takšen način, kot mislijo delati oni, jaz ne morem več. S Poskočnimi muzikanti nismo več v stiku, ni z nobenim nič narobe, ampak mislim, da mora preteči nekaj vode."

Kot glavni razlog navede, da je imel večje glasbene ambicije, kot ostali člani. Ni mu bilo všeč, da ga ob tem niso podpirali in poslušali: "Mislim, da preveč demokracije v ekipi ni okej. To ne leti na bend, tudi v politiki in zdravju je tako. Ko zagovarjamo, da lahko vsak pove svoje mnenje, se mi ne zdi prav, da lahko vsak pove čisto vse, kar si misli. Nekje je meja."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dejan Krajnc (@dejan_krajnc)

Pojasnil je, da slabim odnosom v ansamblu dodala piko na i korona. Takrat so se usedli, se pogovorili in ugotovili, da si želijo različne stvari: "Odkar se je glasbeni svet in šovbiznis postavil nazaj na noge, mislim da se je pokazalo, kdo je šel v pravo smer."

"Vedno sem bil hvaležen, ker sem bil del njihove ekipe, dosti sem se naučil, dosti sem pokazal, tudi ime sem si ustvaril tam, ampak takšen način meni ni blizu in jaz bom delal po svoje," je razlagal, da je imel večje ambicije kot drugi člani ansambla. Dodal je še, da je prijateljstva med njimi konec, a verjame, da si bodo čez nekaj časa spet lahko segli v roko.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.