P.M. | 30. 3. 2023, 16:53

Popoln nastop: Stjepan Hauser in Andrea Bocelli v New Yorku za trenutek zaustavila čas (VIDEO)

YouTube/Hauser/ponetek zaslona

Hrvaški glasbenik je spet pokazal, da se lahko postavlja ob bok največjim glasbenim imenom današnjega časa.

Svetovno priljubljeni hrvaški violončelist Stjepan Hauser, polovica dua 2Cellos, je pred nekaj dnevi na povabilo italijanskega tenorista Andree Bocellija prispel v New York. Na znamenitem Times Squaru je priljubljenega pevca spremljal ob izvedbi njegove velike uspešnice Melodramma iz leta 2001.

Zvezdnika sta pred 10.000 poslušalci poskrbela za prečudovit glasbeni trenutek, ki si ga bodo mnogi zapomnili do konca življenja. Njun skupni nastop je zaznamoval newyorško promocijo dokumentarnega filma The Journey: A Music Special from Andrea Bocelli (Potovanje: posebna glasba Andree Bocellija), v katerem je slepi tenorist skozi serijo intimnih pogovorov predstavil svojo glasbeno pot. 

Prisluhnite, kako je zvenela njuna izvedba skladbe Melodramma sredi svetovne metropole.

Na skupni nastop sta se glasbenika pripravljala že v Bocellijevi rodni Italiji, kjer sta vadila kar na travniku. Hauser je italijanskega tenorista že večkrat obiskal na njegovi domači posesti, pri glasbenem ustvarjanju se jima je včasih pridružil pevčev sin Matteo. Pred leti sta Hauser in Bocelli nastopila tudi v Rovinju ob slavnostnem odprtju hotela Grand Park, pred tem pa še v zagrebški Areni. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HAUSER (@hausercello)

Hauser medtem nadaljuje s svojo samostojno kariero in se pripravlja na prihajajočo koncertno turnejo Rebell With A Cello. Glasbenik is hrvaške Istre je v duetu z Luko Šuljićem zaslovel s priredbami pop skladb, ki sta jih brezhibno izvajala na klasičnem inštrumentu v atraktivnih aranžmajih. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.