R. K. | 4. 8. 2022, 11:18

TO je prvi Slovenec, ki bo nastopil na glavnem odru enega največjih festivalov na svetu

Profimedia/Facebook/Tilen Hudrap/fotomontaža

Mlad koroški glasbenik žanje neverjetne uspehe. Že skoraj desetletje nastopa z nekaterimi največjimi glasbenimi imeni, tokrat pa ga čaka koncert pred 80.000 oboževalci.

Uspešen slovenski glasbenik Tilen Hudrap, ki je v zadnjih letih postal prava slovenska ikona metal glasbe, bo kot prvi Slovenec v zgodovini nastopil na glavnem odru enega največjih težkometalnih dogodkov na svetu, legendarnega festivala Wacken Open Air. Festival se že od leta 1990 odvija v majhni vasici Wacken na severu Nemčije, vsako leto pa ga obišče kar 80.000 glasbenih navdušencev.

Facebook/Tilen Hudrap

Nastopil bo skupaj z legendarnim vokalistom

Korošec Tilen Hudrap bo na osrednjem odru festivala Wacken Open Air kot basist nastopil z znamenito heavy metal skupino Dirkschneider. Gre za solo projekt ikoničnega nemškega vokalista Uda Dirkschneiderja, ki je leta 1976 soustanovil legendarne Accept - eno najpomembnejših težkometalnih glasbenih skupin v zgodovini.

Pevec je leta 1987, po tem ko je zapustil Accept, ustanovil še uspešen solo projekt U.D.O, v katerem od leta 2018 igra tudi Hudrap. Tokrat pa bodo pred množico težkometalskih navdušencev nastopil pod imenom Dirkschneider.

Koroški glasbenik je z Dirkschneiderjem doslej izdal dva studijska albuma: We Are One, ki je bil posnet v sodelovanju z orkestrom nemške vojske in je izšel leta 2020 ter Game Over, ki je bil izdan leto kasneje.

Profimedia

Na svetovnih odrih že od leta 2013

To pa ni prva glasbena skupina s kultnim statusom, v kateri je igral. Profesionalno kariero je Korošec namreč leta 2013 začel v še eni legendarni heavy metal skupini, ameriških Vicious Rumors.

Gre za bend, ki prihaja iz kalifornijskega območja Bay Area. Ustanovljen je bil davnega leta 1979 in pomembno vplival na nekatera največja imena težkometalne glasbe, med drugim na skupino Metallica.

Prenos Hudrapovega nastopa pred množico navdušencev na festivalu Wacken si bo v četrtek med 18.30 in 19.45 na tej povezavi mogoče ogledati tudi v živo. Velja dodati, da ne bo le prvi Slovenec, ki bo nastopil na glavnem odru legendarnega festivala, ampak tudi prvi s celotnega območja držav nekdanje Jugoslavije - piše se torej zgodovina.

Facebook/Tilen Hudrap

Članom skupine Judas Priest so všeč štruklji

Slovenski glasbenik je na družbenih omrežjih razkril tudi, da prijateljuje z nekaterimi največjimi imeni heavy metal glasbe. Med drugim s slovitimi Judas Priest, ki so nedavno nastopili pred napolnjenimi Stožicami.

Člani britanske skupine so Korošca pred koncertom v Ljubljani poklicali in skupaj z njim preživeli svoj prosti čas v Sloveniji.

Hudrap je na Facebooku objavil tudi skupno fotografijo, ob nej pa med drugim zapisal, da so bile Priestom všeč slovenske jedi - najbolj štruklji, prekmurska gibanica in kranjska klobasa.