Uredništvo | 28. 11. 2023, 09:46

Nekdanji bobnar priljubljene hrvaške glasbene skupine bo moral v zapor (obsojen na tri leta)

Profimedia

Sodišče je 62-letnika spoznalo za krivega povzročitve hude nesreče, v kateri je ena oseba izgubila življenje.

Nekdanji član kultne hrvaške glasbene skupine Parni valjak Dražen Scholz bo moral v zapor, je na ponovljenem sojenju odločilo zagrebško županijsko sodišče. Na triletno zaporno kazen je bil obsojen, ker je leta 2017 povzročil prometno nesrečo, v kateri je življenje izgubil pešec Vjeran Dasović, ponesrečencu pa ni nudil prve pomoči.

Profimedia

Vožnje pod vplivom opojnih substanc niso dokazali

Na prvem sojenju je zagrebško mestno kazensko sodišče Scholza nepravnomočno obsodilo na štiri leta in pol zapora, ker naj bi prometno nesrečo povzročil pod vplivom alkohola in mamil, vendar je na ponovljenem sojenju sodišče ugotovilo, da tega ni mogoče dokazati, zato so bile te obtožbe proti njemu ovržene.

Obtožnico so spremenili po tem, ko dodatni izvedenec ni mogel z gotovostjo ugotoviti resničnosti navedb, da je imel Scholz v času nesreče v krvi kokain in alkohol.

Milos Vujinovic/Bobo

Zagovor obrambe ocenjen kot neživljenjski

Sodnica Daniela Kustec je v obrazložitvi sodbe zavrnila navedbe Scholzove obrambe, da nekdanji bobnar Parnega valjaka ni videl, da je avto zbil pešca, ampak je le slišal udarec. "Vaš zagovor je bil ocenjen kot neživljenjski, neprepričljiv, neresničen in namenjen izločitvi kazenske odgovornosti," je sodnica dejala Scholzu.

Obtožnica je 62-letnika bremenila, da je  22. septembra 2017 okoli 5.30 zjutraj z renault cliom trčil v pešca Vjerana Dasovića, ki je na prehodu za pešce brez semaforja prečkal cesto. Pri tem ga je huje telesno poškodoval, zaradi česar je tri dni kasneje umrl v bolnišnici, piše Dnevnik.hr.