19. 4. 2022, 12:07 | Vir: STA

Predmet, ki je vabil na koncert slovitih Beatlov, prodali za REKORDNI znesek

Profimedia

Plakat za koncert Beatlov iz leta 1966 mu je prinesel vrtoglav znesek, čeprav se lastniku dolga leta o njegovi vrednosti ni niti sanjalo ...

Dražbena hiša Heritage Auctions je sporočila, da so za 275.000 dolarjev oziroma 255.000 evrov prodali koncertni plakat popularne skupine, ki se je avgusta 1966 odvil na newyorškem stadionu Shea. Zaradi dobre ohranjenosti plakata ni bilo treba obnavljati. Pred tem ni bil v lasti zbiratelja, ampak je desetletja pripadal nekomu, ki se ni zavedal njegove vrednosti, dokler ga niso prodali na dražbi.

Profimedia

Britanska skupina The Beatles je na stadionu Shea v New Yorku prvič nastopila leta 1965, ko je bila na vrhuncu slave, a glede na poročila takratnih časopisov koncerta naslednje leto niso mogli razprodati. New York Times je takrat poročal, da je bilo 23. avgusta 1966 prostora še za 10.000 oboževalcev. Šest dni zatem je skupina v San Franciscu odigrala svoj zadnji koncert.

Profimedia

Četverica iz Liverpoola se je do sredine 60. let usmerila v nekoliko bolj eksperimentalno glasbo, ki je le redko delovala na velikih stadionih. Poleg tega so bili člani skupine kritični do glasnih oboževalcev, zato so se odločili, da bo to njihova zadnja turneja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.