R. K. | 28. 3. 2023, 13:22

Zagrebško sodišče zaradi razžalitve obsodilo Severino: kakšna bo njena kazen?

Žiga Živulovič jr./Bobo/Profimedia/fotomontaža

Hrvaška pevka se je na sodišču znašla zaradi agresivnega vedenja, v katerem se je verbalno znesla nad tretjo osebo.

Sodišče v Zagrebu je Severino Vučković spoznalo za krivo razžalitve socialnih delavk, poročajo hrvaški mediji. Kaznovana je bila zaradi kršenja 17. čl. člena hrvaškega zakona o prekrških zoper javni red in mir. Pevka neuradno krivde ni priznala, sodba pa še ni pravnomočna, saj ima pravico do pritožbe, piše 24sata.

Člen zakona, v sladu s katerim je bila Severina obsojena, pravi, da se osebo, ki omalovažuje ali žali državne organe ali uradne osebe pri opravljanju ali v zvezi z opravljanjem svojih nalog ali njihovih zakonitih ukazov, kaznuje z globo od 20 do 100 evrov ali z zaporom do do 30 dni

Profimedia

Vučkovićeva ni izbirala besed 

Obtožnica je pevko bremenila, da naj bi lani na valentinovo žalila socialno delavko socialno varstvenega centra Maksimir. Po incidentu je center za socialno delo zagrebški policijski upravi podal prijavo zaradi motenja javnega reda in miru zaradi žalitve in omalovaževanja uradne osebe, poroča omenjeni medij.

Glede na obtožnico naj bi Severina poklicala na omenjeni center za socialno varstvo in se verbalno in agresivno vedla do socialne delavke, ki je delala na njenem primeru. Po pričevanju žrtve pevka v pogovoru z njo ni izbirala besed. Socialno delavko naj bi žalila po tem, ko se je v prepir z njeno sestro Marijano, ki živi v Beogradu, vmešal center za socialno delo, so zapisali pri 24Sata.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.