Uredništvo | 28. 10. 2024, 13:50

To je jedilnik večnega mladeniča Zdravka Čolića: osupnili boste, ko boste slišali, kaj priljubljeni glasbenik zaužije vsak dan

Arhiv Media Group

Glasbenik je znan po tem, da skrbi za svoj videz, je mnogo sadja in zelenjave in stremi k uravnoteženi prehrani.

Zdravko Čolić je kljub dejstvu, da je pred nekaj leti praznoval že 70. rojstni dan, še vedno eden najbolj priljubljenih glasbenikov z območja nekdanje Jugoslavije.

Obožujejo ga stari in mladi, seveda tudi v Sloveniji, kjer je imel že lepo število koncertov, njegove uspešnice, kot so Ti si mi u krvi, Gori vatra, Pjevam danju, pjevam noću, Kad bi moja bila in druge pa so uvrščene v železni repertoar zabav, rojstnodnevnih žurov in porok, sicer pa legendarni "Čola", kot mu pravijo, še vedno pridno koncertira in se za pravi znesek sem ter tja celo sam pojavi na kakšni poroki.

Junija je tako za 45-minutni nastop na poroki nekega poslovneža zaslužil kar 45.000 evrov, te dni pa je pel na poroki igralke Andriane Đorđević, koliko je v žep pospravil tokrat, še ni znano.

@beso_de_loco_band Veliki su #zdravkocolic i #milosbikovic 🙌 Kakva svadba ljudi!!!! ................ #besodeloco #kudaveceras #gdeizaci #live #cover #fyp #viral #svadba #bend ♬ original sound - Beso De Loco Band

Kaj je skrivnost njegovega mladostnega videza in neusahljive energije? Poznavalci pravijo, da med drugim njegov uravnotežen prehranski režim. Glasbenik je namreč znan po tem, da skrbi za svoj videz, je mnogo sadja in zelenjave in stremi k uravnoteženi prehrani. To ne pomeni, da se povsem odreka vsemu, kar ima rad, a ključna je mera.

Če nekaj dni pretirava s hrano, ki je masna, začinjena in kalorična, namreč sledi popoln detoks telesa, piše Zadovoljna.rs. Takrat za osvežitev telesa pije ogromno sveže stisnjenih sokov.

Glasbeniku je zelo blizu mediteranski način prehranjevanja, za katerega mnogi prehranski strokovnjaki pravijo, da je najboljši za organizem in vitko linijo. Rad ima tudi zeleno solato.

Morda vas zanima tudi:

Zna biti tudi hedonist

Vseeno pa po drugi strani obožuje tudi sarmo, polnjene paprike in biftek, vse našteto pa pogosto pripravlja tudi sam. Obenem rad spije nekaj kozarcev vina s prijatelji, njegova šibka točka pa so tudi sladkarije. To je medijem pred časom zaupala kuharica v restavraciji, ki ga je Čolić včasih redno obiskoval.

"Bil je naš reden gost in spomnimo se ga ljudskega človeka, vedno nasmejanega in vljudnega. Kadarkoli je prišel, se je najprej odpravil v kuhinjo, k osebju. Tega ni počel nihče drug od znanih," je dejala kuharica in blogerka Sandra Đuretić.

Čola naj bi naročal domačo kuhano hrano, rad je imel sveže lepinje, lene pite, kremne rezine in orehove pite. Hrano je pogosto naročal tudi kar prek telefona in jo hodil iskat.

Kakorkoli, omenjeno kalorično domačo hrano dobro uravnoteži s sadjem in zelenjavo, pogosto v obliki hladno stisnjenih sokov. "Vsak dan si stisne pet kilogramov pomaranč in štiri kilograme rdeče pese. Pravi, da se takrat tudi sokovnik utrudi," je dejal vir blizu glasbeniku.

Del njegove rutine so tudi treningi, najpogosteje hitra hoja in vaje za trebuh. Prejšnje leto je razkril tudi, da pogosto prakticira hiperbarično kisikovo terapijo, ki ohranja njegov glas, hkrati pa je dobra tudi za mladosten videz.

Novo na Metroplay: Jan Plestenjak iskreno o enem najbolj čustvenih trenutkov njegove glasbene kariere