A. Kl. | 6. 1. 2022, 12:34

Gregor Čušin, Leninov park: Zaradi Brajca tekel s Cavazzo, a tudi začel kaditi

TV Slovenija

V oddaji Dobro jutro sta gostovala igralca Nika Rozman in Gregor Čušin, ki sta razkrila nekaj zanimivosti o prihajajočih tv-serijah Leninov park in Dolina Rož.

Televizijska Tina in Brajc sta v jutranjem pogovoru povedala, da bo v Leninovem parku predvsem vroče, saj se, za razliko od zimsko obarvanega Jezera, zgodba odvija v poletno razgreti Ljubljani.

Novo pa je tudi to, da je na čelu novega primera tokrat Tina Lanc, in ne Taras Birsa, sicer osrednji lik romanov Tadeja Goloba, po katerih snemajo serije in ki ga pred kamero upodablja Sebastian Cavazza.

TV Slovenija/Ksaver Šinkar

Snemali so tako rekoč celo poletje, kot je povedal Čušin, je bilo vzdušje na snemanju zelo prijetno, tokrat pa se je še posebej potrudil tonski mojster - predvsem zaradi očitkov, ki so na Jezero leteli zaradi slabega zvoka.

Kar se likov tiče, je bilo precej lažje, saj je bila dinamika utečena že s snemanja Jezera, je priznala Nika, Gregor pa je dodal, da mu je bil "poletni Brajc bliže kot zimski". Upa, da bo lik lahko razvijal še naprej, saj mu je precej prirasel k srcu.

Voditeljema Špeli Močnik in Davidu Urankarju sta igralca razkrila še, da se besedil nista učila veliko vnaprej, saj vsak dan sproti prinese drugačne situacije, načrt pa se ves čas spreminja in je včasih potrebna improvizacija.

Preberite še: Taras Birsa se vrača na tv-ekrane: Uganka umorov v središču Ljubljane

V Dolini rož pa je moral Gregor Čušin, tako kot njegov lik, izstopiti iz cone udobja in obuti tekaške čevlje - s precej bolj telesno pripravljenim igralskim kolegom Cavazzo sta v enem dnevu snemanja pretekla kar 13 km, je razkril. Po drugi strani pa se je zaradi Brajca navzel razvade kajenja, kar domačim ni ravno pogodu.

Prvi del nadaljevanke Leninov park bo na ogledu to nedeljo, 9. januarja, ob 20.00, na prvem programu TV Slovenija, Dolina rož pa sledi 30. januarja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.