20. 12. 2022, 09:08 | Vir: STA

Harvey Weinstein je spolno napadel tudi prvo damo Kalifornije

Profimedia

Seznam žensk, ki ga obtožujejo spolnih napadov, je zelo dolg. 

Porota v Los Angelesu je nekdanjega filmskega producenta Harveyja Weinsteina spoznala za krivega posilstva in še dveh obtožb spolnega napada ene od štirih žensk, ki so ga tega obtoževale.

Grozi mu še dodatnih 24 let zapora

Tožilci v Los Angelesu so podobno kot tisti v New Yorku poroto prepričali, da je Weinsten izkoriščal svoje bogastvo in vpliv za posiljevanje in spolne zlorabe žensk, ki so želele uspeti v Hollywoodu. Weinsteinu, ki je bil zaradi posilstva in spolnih napadov že v New Yorku leta 2020 obsojen na 23 let zaporne kazni, grozi dodatnih 24 let zapora.

Profimedia

Weinsten je vse obtožbe zanikal in trdil, da je šlo za transakcijske spolne odnose s pristankom. Ženske so imele z njim spolne odnose, on pa jim je pomagal pri karieri.

Obtožen skupaj sedmih kaznivih dejanj

V Los Angelesu so mu sodili zaradi spolnega napada ali posilstva štirih žensk, med katerimi je bila celo prva dama Kalifornije Jennifer Siebel Newsom, nekoč igralka, sedaj soproga guvernerja Gavina Newsoma, ki ima ambicije za predsedniško kandidaturo.

Profimedia

Obtožen je bil skupaj sedmih kaznivih dejanj, med njimi dveh posilstev. Porota je povsem verjela le eni od žensk, ki so ga obtoževale, vendar je bilo to dovolj.

Oproščen je bil ene obtožbe posilstva in več spolnih napadov. Porota v Los Angelesu je zasedala skupaj deset dni. Spoznala ga je za krivega vseh točk obtožnice v zvezi s posilstvom italijanske igralke in manekenke, ki trdi, da se je leta 2013 med filmskim festivalom pojavil na vratih njene hotelske sobe in jo posilil.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.