9. 6. 2022, 11:52

Hollywoodska zvezdnica, ki obožuje Slovenijo, iskreno o enem NAJVEČJIH ženskih tabujev

Instagram/Naomi Watts

Svoje sledilce je igralka navdušila z odkritostjo o temi, o kateri se ne govori prav veliko. Bravo!

O lanskoletnem obisku dvakratne nominiranke za oskarja Naomi Watts pri nas so se mediji na veliko razpisali, sama pa je zapise z lokacije snemanja filma redno objavljala na družbenih medijih. K fotografijam zasneženega Krvavca in čudovitih pogledov iz gorske hiše, v kateri je med snemanjem prebivala, je včasih dodala tudi kak zelo globok zapis o življenju in lepoti bivanja.  

V Sloveniji sneman film ima naslov Infinite Storm (Neskončno neurje). To je zgodba ženske na poti samoodkrivanja, ki se sprevrže v srhljivo zgodbo o preživetju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Watts (@naomiwatts)

Slovenija ji bo za vedno ostala v lepem spominu.

Kako je lahko nekaj tako normalnega in naravnega tabu?

Da se ne boji minljivosti časa in da se pri svojih 53 letih z lahkoto fotografira brez ličil, je Naomi Watts že večkrat dokazala. Očarljiva avstralska igralka, ki si je kariero že pred desetletji ustvarila v Hollywoodu, je tokrat navdušila z odkritostjo o temi, "o kateri se ne govori prav veliko," kot pravi sama.

Instagram/Naomi Watts

"Vas beseda menopavza straši?" je začela svoj zapis na Instagramu.

"Ampak, zakaj?" je nadaljevala. "To je samo naravna faza življenja in nekaj, kar doleti polovico prebivalstva na tem svetu, medtem ko je druga polovica neposredno prizadeta (zato, moški, prosim, tudi vi berite naprej)."

Naomi ženske spodbuja tudi k bolj rednim pregledom rodil.

Čas je, da se sprijaznimo s to temo!

Igralka je delila tudi svojo zgodbo o tem, kako je o družini začela razmišljati šele v svojih poznih 30. letih. "Potem je kar naenkrat beseda na M razstrelila moja vrata, zdelo se je kot čelno trčenje s tovornjakom," je povedala.

"Kako to, da o tem nihče ni prej govoril? Niti moji mentorji, ne moja mama niso bili pripravljeni razpravljati o tem in nisem vedela, na koga se obrniti po pomoč. Celo zdravniki so imeli zelo malo za povedati o menopavzi," se spominja Naomi.

"Menopavza je kot nenapisan kodeks molka: ženske bi morale to posrkati in se spopasti z njo potihem in same, saj so tako delale že vse predhodne generacije," še pravi v zapisu. 

Staranje je privilegij, prav Naomi Watts.

Staranje je privilegij, prav Naomi Watts.

ProfimediaZato se je odločila, da to temo odpre in jo "obdela". Želi, da bi bilo generacijam žensk, ki prihajajo, lažje.

"Ko izpostavite neprijetne pogovore, ti postanejo lažji in napredek je narejen," pravi. In dodaja: "Premagajmo stigmo in jo obravnavajmo, odženimo sram ter pomagajmo ustvariti bolj zdrave temelje za prihodnje generacije."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.