22. 12. 2021, 10:32

O potovanjih po preko 15 državah sveta (v potopisnem romanu Zgodba o potovanju 2)

Vid Legradić
O potovanjih po preko 15 državah sveta (v potopisnem romanu Zgodba o potovanju 2) (foto: Vid Legradić)

Pri založbi Primus je izšla nova knjiga avtorja Vida Legradića Zgodba o potovanju 2. Knjižno delo je nadaljevanje prvenca Zgodba o potovanju, v kateremu med potovanji po svetu avtor najde smisel obstoja in ljubezen svojega življenja. Druga, pravkar izdana knjiga, se začne s poroko in se nadaljuje s potovanji preko 15 držav sveta.

Roman je zapisan kot napeta pustolovska zgodba, v kateri se prepletajo tematike širokega spektra in se dotikajo potovanj, ljubezni, ekologije, politike, duhovnosti in znanstvenih dejstev. Knjižno delo opremljeno s 174 barvnimi fotografijami, ki so bile posnete na štirih različnih kontinentih.

Knjiga je lahko odlično praznično darilo za tiste, ki radi berejo in potujejo. Z branjem boste lahko pobegnili v kraje, ki so zaradi trenutne krize nedostopni.

Povzetek:

Zaključil se je zadnji službeni dan. Kovčka sta v tišini čakala spakirana in pripravljena. Vsakodnevne skrbi sva pustila doma, se sproti še poročila in se takoj po svečani večerji vkrcala na letalo. Poklicalo naju je potovanje. Čakale so naju skrivnosti. Vabile so, da jih odkrijeva. Božič na Sejšelih, novo leto v Dubaju, snežni vihar v Turčiji. Nisva imela dovolj. Zato sva odpotovala še dlje, do novih spoznanj in nenavadnih čudes, ki jih je naše planet poln. Živela sva med otočani Fidžija, hodila po zrcalnih ravnicah Bolivije, se povzpela na delujoč vulkan v Vanuatuju, prižigala sveče z budističnimi menihi v Mjanmarju in se sprehajala pod orjaškimi sekvojami Kalifornije. Meje so izginile, svet je postajal zmeraj manjši, tako droben, da sva se ga odločila obkrožiti. Toda na tej zadnji poti se je zgodilo nekaj nepričakovanega ...

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.