R. K. | 6. 3. 2023, 10:48

Karel III. Harryja in Meghan najprej nagnal od hiše, zdaj pa se jima dobrika s to potezo

Profimedia/fotomontaža

Predstavniki vojvode in vojvodinja Sussekške sta se na kraljevo gesto že odzvali.

Iz Združenega kraljestva prihaja novica, da je Kralj Karel III. pred kronanjem ponudil roko sprave 'črni ovci' družine, princu Harryju in njegovi soprogi Meghan Markle. Kljub kraljevemu vabilu na slavnostni dogodek, kjer bo Karel III. tudi uradno okronan za kralja, pa par v javnosti ostaja mlačen. Njuni predstavniki so potrdili, da sta vabilo prejela, ali se bosta dogodka udeležila ali ne, pa ostaja skrivnost.

Par pred kratkim dobil neprijetno obvestilo

Da so vabilo iz Buckingamske palače v soboto poslali tudi Harryju in Meghan, so razkrili britanski mediji, a podrobnejši podatki o tem, kaj je v vabilu pisalo, ostaja zavito v tančico skrivnosti.  "Lahko potrdim, da je vojvoda pred kratkim prejel e-pošto iz urada njegovega veličanstva v zvezi s kronanjem. Takojšnje odločitve o tem, ali bosta vojvoda in vojvodinja prisotna, trenutno ne bomo razkrili."

Profimedia

Na podlagi tega tuji mediji sklepajo, da morata princ Harry in Meghan po Netflixovem dokumentarcu in knjigi, ki sta izšla pred kratkim, o tem dobro razmisliti. Vojvoda in vojvodinja Sussekška sta pred kratkim izvedela, da bosta morala kralju vrniti ključe od svoje rezidence Frogmore Cottage pri gradu Windsor. V razkošno nepremičnino z desetimi sobami naj bi se nato preselil princ Andrew

Zaradi pomanjkanja ljubezni trpi za PTSD

Vabilo na kronanje sta Harry in Meghan prejela kmalu po tem, ko se je Harry v sklopu promocije svoje knjige Spare pogovarjal z zdravnikom Gaborjem Matejem, pogovor pa je bil na platformi Vimeo pretočno predvajan v živo. Vojvoda je Mateju razkril tudi, da kot otrok ni bil deležen dovolj ljubezni in naklonjenosti, zaradi česar zdaj trpi za posttravmatsko stresno motnjo (PTSD).

Profimedia

Med drugim je dejal, da ga je pred 'kraljevim življenjem' rešila Meghan, in namignil, da je njegova družina nedosegljiva in neobčutljiva, kraljevo življenje pa se mu samo po sebi ne zdi pristno. Med pogovorom Harry kronanja ni omenjal, ravno tako pa ni dotaknil niti svojega odnosa z očetom in bratom, a kljub temu se je čutilo, da je odnos napet, piše TMZ.  

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.