P.M. | 27. 9. 2022, 22:40

Kate nič več v črnini: na prvem uradnem obisku kot princesa je presenetila z izbiro oblačil

Profimedia/fotomontaža

Princ William in soproga sta se prvič, odkar sta prevzela nazive 'valižanski princ' in 'valižanska princesa', odpravila na pot. Na otoku Anglesey v Walesu, ki je bil njuna prva postaja, navdušenja nad parom ni manjkalo ...

Med obiskom je Kate žarela v rdečem plašču, britanski mediji pa so se nemudoma razpisali o tem, kako je z izbrano barvo ljudstvu po kraljičini smrti vlivala optimizem. Ob postanku v otoškem kraju Holyhead je k njima pristopil štiriletni deček Theo Crompton, ki je princesi podaril šopek rož, ob čemer so jo vidno prevzela čustva. Po simpatični potezi dečka se je kraljevski par z njim nekaj časa pogovarjal, kar je naredilo močan vtis na zbrano množico. 

Holyhead je le pol ure vožnje od hiše s štirimi spalnicami, ki sta jo princ in princesa še kot mladoporočenca najela med letoma 2010 in 2013, ko je William na otoku opravljal naloge pilota vojaškega helikopterja za iskanje in reševanje. V Walesu sta si ustvarila svoj prvi skupni dom, zaradi česar, pravita, do tega dela Združenega kraljestva gojita zelo globoko naklonjenost. Tudi njun prvorojenec, princ George, je bil rojen v Walesu, gre za življenjski dogodek, ki ju je še posebej zaznamoval.

Profimedia

Poleg plašča v drzni rdeči barvi je Kate za svojo prvo uradno opravo izbrala klasične črne hlače in črno srajco. Zaradi zlatih kovinskih okraskov na stranskem delu plašča bi marsikdo pomislil, da gre za prestižno blagovno znamko Gucci.

Profimedia

A v resnici je Kate oblekla modni kos njene priljubljene in nekoliko bolj "skromne" znamke LK Bennett - njihove cene plaščev se gibljejo med 500 in 800 evri. Kar je najbolj pomembno, gre za zelo elegantno, nekoliko vpadljivo, a vseeno ne "nespoštljivo" izbiro, so zapisali pri britanskem tabloidu Daily Mail.

Profimedia

Prva skupna uradna pot se nadaljuje

Valižanski princ in valižanska princesa sta se po obisku Holyheada odpravila v obalno mesto Swansea, ki je drugo največje mesto v Walesu. Tudi tam jima je dobrodošlico izrazila zelo velika in vzhičena množica ljudi. Med obiskom sta se srečala s prostovoljci cerkve Sv. Tomaža ter se jim zahvalila za njihovo nesebično delo.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.