Sandra Bratuša | 18. 5. 2020, 12:47

Keith Urban – organiziral prvi drive-in koncert

Profimedia

Zvezdnik kantri glasbe in soprog igralke Nicole Kidman, Keith Urban, je presenetil s prvim koncertom v živo v drive in kinu blizu Nashvilla. Tako je nakazal, kako bi bili lahko glasbeni koncerti videti v času pandemije koronavirusa.

Keith Urban je bil na odru s še enim glasbenikom, nastopila pa sta v drive-in kinu Stardust blizu Nashvilla. Koncert sta organizirala za približno 200 lokalnih zdravstvenih delavcev, ki so ga spremljali iz svojih avtomobilov.

To je bil prvi koncert v živo v Ameriki od marca, ko so, zaradi pandemije, odpovedali na stotine koncertov, festivalov in turnej. »Bilo je zelo zabavno, šezlasti ker nismo vedeli, kaj sploh pričakovati,« je pozneje dejal Keith. »Gre za nekakšno potrditev koncepta. Hkrati lahko ugotovimo, kaj funkcionira in kaj ne,« dodaja glasbenik.

Koncert je trajal približno eno uro, publika pa je prišla v nekaj več kot 125 avtomobilih. Organizatorji pravijo, da je to približno pol kapacitete drive-in kina. Prvi tovrstni koncert so organizirali Danci, in sicer 24. aprila v mestu Aarhus, nastop lokalnega zvezdnika Madsa Langerja pa je spremljalo okoli 1.800 poslušalcev v 500 avtomobilih.

PREBERITE ŠE:  Letošnje tekmovanje za pesem Evrovizije minilo brez tekmovalnega naboja ALI Resnična zgodba, ki razkriva SKRIVNOSTI za priljubljenim K-POPom (samo za močne želodce!)

PRIPOROČAMO TUDI: Manca Juvan: Trubarjeva ni za vsakogar in ni vsak za Trubarjevo

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.