Sandra Bratuša | 2. 6. 2020, 07:30

Kylie Jenner prirejala podatke: ni najmlajša milijarderka

Profimedia

Klan Kardashian se je  znašel v središču pozornosti, ko naj bi jih pri reviji Forbes razkrinkali, da naj bi Kylie prirejala podatke o zaslužku njenega kozmetičnega podjetja.

Revija Forbes je objavila, da Kylie Jenner le ni najmlajša milijarderka na svetu in zdaj klan Kardashian živi v strahu, da bodo zaradi tega vsi v resnih težavah. Poleg tega bi lahko imeli resne pravne težave. Najmlajša članica razvpite družine Kylie naj bi spletla mrežo laži in zaradi tega zasedla tron najmlajše milijarderke.

V članku, ki so ga objavili, zatrjujejo, da je napihnila vrednost svojega podjetja in prirejala finančne dokumente, s katerimi je prikazovala lažne dobičke. Lani je Kylie namreč prodala 51 % svojega podjetja, ki obsega Kylie Cosmetics in Kylie Skin. Delež je prodaja podjetju Coty in iztržila 600 milijonov dolarjev. Takrat so vrednost njenega kozmetičnega imperija ocenili na 1,2 milijarde dolarjev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

my forever

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Zdaj pa so pri Forbesu zapisali, da so informacije, ki so jih pridobili od Cotyja, pokazale, da je njeno podjetje vredno veliko manj, kot pa je bilo objavljeno. Prepričani so, da ko je Kylie prodala svoj delež in plačala davke, zaslužila v bistvu »le« 340 milijonov dolarjev.

Seveda sta predvsem Kylie (22) in njena mama Kris Jenner (64) zelo zaskrbljeni, kaj vse te obtožbe pomenijo za njihovo blagovno znamko. Poleg tega lahko pride tudi do pravnih zapletov. Lahko se namreč zgodi, da bo prišlo do kriminalistične preiskave. Lahko torej pride do neformalne preiskave ameriške Komisije za vrednostne papirje. Na koncu lahko pride tudi do aretacij odgovornih oseb, če bo Ministrstvo za pravosodje odločilo, da je šlo za kriminalno dejanje.

PREBERITE ŠE: Ameriški igralec Clint Eastwood upihnil 90 svečk na torti ALI Tom Cruise bo snemal film na krovu mednarodne vesoljske postaje

PRIPOROČAMO TUDI: Ajda Valcl: "Želim si, da šovinizem Molierove Šole za žene ne bi bil brezčasen"

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.