A. Kl. | 28. 1. 2022, 14:00

"Bondovo dekle" Lea Seydoux: Neutolažljiva na pogrebu Gasparda Ulliela

Profimedia
"Bondovo dekle" Lea Seydoux: Neutolažljiva na pogrebu Gasparda Ulliela (foto: Profimedia)

V Parizu so v četrtek pokopali priljubljenega francoskega igralca Gasparda Ulliela, ki je sredi prejšnjega tedna umrl v smučarski nesreči v francoskih Alpah. Star je bil 37 let.

Nazadnje je dobitnik cezarja posnel Marvelovo serije Moon Knight, ki bi še utrdila njegov zvezdniški status tudi onkraj meja frankofonskega filma: mednarodno javnost je že opozoril nase z vlogo mladega Hannibala Lecterja v Hannibal Rising.

Pred cerkvijo Saint-Eustache se je zbralo na desetine žalujočih, ki so se prišli še zadnjič poslovit od priljubljenega obraza francoskega filma, na prizorišču pogrebne slovesnosti jih je pričakal črno-bel portret pokojnika.

Profimedia

Med udeleženci žalostnega dogodka so izstopali tudi številni francoski zvezdniki, med njimi vidno pretresena Lea Seydoux, ki je z Ullielom igrala v odmevnem To je samo kraj sveta v režiji kanadskega "čudežnega dečka" Xavierja Dolana.

Profimedia

Manjkali niso niti legendarna filmska diva Catherine Deneuve, ljubljenec ženskega občinstva Louis Garrel in nominiranka za oskarja Isabelle Huppert.

Profimedia

Seveda sta se od ljubljenega partnerja in očeta poslovili tudi njegova dolgoletna sopotnica, manekenka Gaelle Pietri, in njun petletni sin Orso.

Profimedia

Kot omenjeno v uvodu, je novica o Ullielovi smrti filmski svet pretresla prejšnji teden. Kasneje so pricurljale še podrobnosti o usodni nesreči, ki se je zgodila ob nepričakovanem srečanju igralca z drugim smučarjem na križišču med dvema progama.

Ne spreglejte: Usodne nesreče slavnih na belih strminah

Med trkom je Gaspard Ulliel, ki na smučišču ni nosil čelade, utrpel hude poškodbe možganov, čeprav trčenje po pričanju očividcev ni bilo zelo silovito. Potem ko so ga našli nezavestnega na smučišču Savoyard na območju letovišča La Rosiere, so ga prepeljali v bolnišnico v Grenoblu, a je naslednji dan umrl.

Prav v tej bolnišnici so po hudem padcu in udarcu v glavo, po katerem ni nikoli okreval, zdravili zvezdnika Formule 1 Michaela Schumacherja.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.