7. 12. 2020, 15:57

Ljubezen po domače do vrelišča: Franc Jarc končno izustil, da je izbral Anamarijo, a fasal hinavščino in coprnijo

Zadnja skupna kava, kjer je "počilo".

POP TV/posnetek zaslona

Na kmetiji pri Francu Jarcu se je napeto stanje končno “skuhalo” do vrelišča. Medtem ko je eno govoril ženskam v obraz, drugo pa gledalcem v kamero, je zadnja kava v družbi vseh protagonistov neizbežno vodila do dokončnega razčiščevanja, kjer ni manjkalo očitkov, vpitja in nizkih udarcev.

Franc Jarc se je skozi vse dosedanje oddaje priljubljenega resničnostnega šova Ljubezen po domače pokazal kot moški, ki ni najbolj spreten med ženskami. Čeprav je že od začetka oddaje precej jasno, da bo na kmetiji kot zadnja ostala Anamarija, tega nikakor ni znal iskreno povedati ostalim tekmovalkam.

Njegova neiskrenost, za katero bi lahko bolj pravilno rekli, da gre za nespretnost in pomanjkanje poguma, je vodila do tega, da je novi tekmovalki Jožici na prvem zmenku v restavraciji povedal, da ima še vedno nekaj možnosti, da osvoji njegovo srce. 

Jožica, ki ni bila priča dosedanjemu dogajanju na kmetiji, je njegove besede vzela resno in skušala nadoknaditi zamujeno. Želela je več trenutkov v dvoje, ko bi lahko Franca bolje spoznala, a kmalu spregledala, da eno govori in drugo počne. Nazadnje je izkoristila edino pravo priložnost, se stisnila k njemu v majhno traktorsko kabino in čeprav Franc ni kazal pretiranega navdušenja, jo je odpeljal na njivo.

Tam je končno povedal Jožici, kar je že eno oddajo prej jasno povedat gledalcem v kamero. “Izbral sem Anamarijo in zame se več nima smisla potegovati!” Jožica je šele zdaj končno doumela, da je zgodbe konec in mu tudi jasno povedala, da se več ne bo trudila. A to je bil šele začetek vročega dogajanja. 

Jožica je končno dobila iskren odgovor od Franca.

Jožica je končno dobila iskren odgovor od Franca.

POP TV/posnetek zaslona

Ko sta se vrnila na kmetijo, je nastopila Joži, ki se za Francevo srce bori že vse od začetka oddaje. Čeprav je zagotovo tudi sama videla, da je vez med Francom in Anamarijo vse bolj močna, ji je njun prvi zmenek očitno ostal v tako lepem spominu, da si je vse do konca zatiskala oči pred resnico. A zdaj je vrag vzel šalo. 

“Cel teden se matramo za tebe, ti pa se tako s frišno odvlečeš,” je zabrusila Francu. Potem se je obrnila k Jožici in začela: “Kje sta bila in kaj sta počela? Jaz sem tukaj že vse od začetka, kuham, urejam vrt in mu pomagam, ti pa šele sedaj prideš in ga odpelješ. Jaz bi morala iti z njim na ponovni zmenek, ti pa si mi sedaj prevzela mesto!” 

Med glasnim prepirom z Jožico se je vmešala Anamarija in potihem dejala: “Kjer se prepirata dva, tretji dobiček ima.” Franc pa je nadaljeval: “Ne splača se nič več truditi zame.” Potem je Joži znorela. “Hinavca, lažnivca,” jima je zabrusila. 

Od njiju je želela izvedeti, kdaj sta skupaj spala. Ko je Franc povedal, da še nista, je nadaljevala: “Kaj lažeš, kaj lažeš? Do Dvora je prišla 14 dni nazaj z avtobusom. Vsi vrabčki o tem čivkajo, vsi sosedje so mi povedali! Jaz se več ne bom grebla zate, ker nisi vreden. Ti si tukaj doma, da boš nosil čevlje, pa hlače. Zdaj pa si ti slekel oboje. Zdaj imaš kiklo in copato.”

Anamariji pa je povedala: “Ti si pa zdaj zame postala Uršula, ki bo prišla iz Slivnice.  Z dolgo metlo, ki jo da med noge, potem pa bosta šibala proti Turčiji, tebe Franc pa bo tam zamenjala za kamele. Adijo.” Joži je nato spakirala kovčke in odšla. Še isti dan je enako storila Jožica.

Joži je bila razburjena in razočarana.

Joži je bila razburjena in razočarana.

POP TV/posnetek zaslona

Franc in Anamarija sta tako prvi par v letošnji oddaji Kmetija po domače. In Francu se ni bilo treba niti enkrat odločat, katero tekmovalko naj pošlje domov. Vse so ga predčasno zapustile same. 

Ni znano, kakšen bo dokončen razplet celotnega dogajanja, a na koncu smo izvedeli, da Metka Šeškar, ki se na svoji kmetiji še odloča med Branetom in Jožetom, ni bila zadovoljna s Francevo izbiro. Ko sta prišla Franc in Anamarija k njej na obisk, je pred kamero dejala: “Nisem zadovoljna, kako se je Franc odločil. Ni me poslušal.”

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.