Ž.A. | 2. 12. 2021, 08:58

Luka Grilc razkril podrobnosti tragične nesreče brata Marka: "Čelada ga ne bi rešila!"

Marko Grilc s svojo nosečo ženo in otrokoma

IG: @ninakay

Te dni nas spremljajo čustveni zapisi ob tragični smrti slovenskega deskarja Marka Grilca, ki se je teden dni nazaj med ogledom terena za snemanje oglasa smrtno ponesrečil v Söldnu v Avstriji. Po tem, ko se je s čustvenim zapisom oglasila njegova noseča žena Nina Grilc, se je oglasil še njegov brat Luka Grilc. Med drugim je razkril tudi podrobnosti njegove smrti.

"Družinski šok, ki ga je nemogoče opisati"

Svoj zapis je Luka začel s tem, da je bila novica velik družinski šok, ki ga je nemogoče opisati. Zahvalil se je za vsa lepa in pozitivna sporočila, s katerimi smo dokazali, da je bil Marko resnično odličen vsestranski deskar in spoštovan atlet, ampak tudi vizionar, močna inspiracija drugim in ljubljen s strani res ogromno ljudi.

Preberite tudi:

"Tako srečen je bil v vlogi superjunaškega očeta, strica in moža," je zapisal Luka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Grilc (@lukagrilc)

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Marko je umrl natanko pet let po hudi nesreči, ko si je leta 2016 poškodoval hrbet. 

Luka je opisal dogajanje, ki je njegovega brata popeljalo v smrt: 

"Bila je sproščena vožnja po ledeniku Tiefenbach v Söldnu, pri nizki hitrosti, med rutinskim pregledom pobočja, brez načrtovanega ekstremnega deskanja niti za naslednji dan snemanja. Med opravljanjem svojega dela in športa, ki ga je ljubil, je padel, (ob skalo) udaril z levo stranjo/prsnim košem, zaradi udarca mu je, kot je pokazala obdukcija, počila aorta. Smrt je bila takojšnja, brez trpljenja in bolečine. Čelada ga ne bi rešila. Nekdo bi lahko rekel, da je bila usoda, da postane legenda, sam pa pravim, da enostavno ni pošteno!"

Pod prečudovit videoposnetek je še zapisal, da pomagajo ženi Nini, ki je v osmem mesecu nosečnosti, otrokoma, osemletnemu Maxxu in šestletni Emmi ter njegovim staršem, da bodo zmogli prebiti skozi to izjemno težko obdobje.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nina Grilc (@ninakay)

Pozval je še vse, naj v petek na kateremkoli smučišču zanj odpeljejo krog ali dva. Tudi oni bodo to storili na Markovem najljubšem Voglu.

"Brate, pogrešal te bom in sem zelo ponosen nate! ❤️" je zaključil.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.