Uredništvo | 29. 5. 2024, 16:18

Kaj se bo zgodilo z dediščino Mance Košir? Oglasila se je njena hčerka ...

Bobo

Javnosti je sporočila, da organizira prav poseben dogodek. 

Novinarka in publicistka Manca Košir je v začetku maja umrla v 77. letu starosti. Od nje so se poslovili na ljubljanskih Žalah, pogreba pa se je udeležilo ogromno ljudi. Njena hčerka Tina Košir se je po smrti  mame odločila, da bo njena oblačila prodala za dobrodelne namene. "Da bodo njena oblačila, ki jih je strastno ljubila, še živela na najboljši mogoč način, bo poskrbela čisto posebna dražba," je zapisala na družbenih omrežjih. 

"Poglejte, vse te čudovite obleke, to je Mančina oblačilna zapuščina. Ni, da ni. Želeli bi si, da gredo te stvari v najboljše ljubeče roke, zato bo Katjuša organizirala en čisto poseben dogodek. Dražbo, da bo šel izkupiček od stvari, ki jih je Manca s tako ljubeznijo izbrala, za nekaj res dobrega in pomembnega. To mi je resnično pomembno," je povedala v videoposnetku. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tina Košir (@tina_potnavznoter)

Manca Košir je bila modna navdušenka že od otroštva, skozi leta pa je imela svojevrstni modni slog, ki je bil v navdih mnogim. Širila je tudi sporočilo o pomenu trajnostne mode. Rada je nakupovala v trgovinah z rabljenimi oblačili.

Leta 2017 je v intervjuju za slovensko revijo Elle povedala, kako dojema modo: "Ne kot potrošniško blaznost, temveč kot način slikovitega, živega izražanja. Modno izražanje je bilo zame vedno pomembno in ne vem, zakaj ne bi bilo še na stara leta. Zdaj še toliko bolj, ko popuščajo kakšne druge erotične in eksotične privlačnosti."

Novo na Metroplay: Martina Švab povsem iskreno o družini, medijskem svetu in organizaciji časa | Ob skodelici kave