R.S. | 6. 12. 2022, 08:35

Dobili smo novega najlepšega Slovenca. Vam je všeč?

Instagram/Al Sivka

Naziv mister Slovenije 2022 je tudi letos šel v roke Primorcu. Zmagovalec je star zgolj 19 let. 

Projekt Mister Slovenije 2022 je doživel vrhunec. Naziv za najlepšega je osvojil 19-letni Al Sivka iz Izole. To je tudi že tretje leto zapored, da je lenta najlepšega Slovenca pripadla Primorcu

MisterSlovenija

V Šentjakobskem gledališču Ljubljana se je z velikim finalom zaključila trinajsta sezona projekta Mister Slovenije. Bilo je vroče tako na odru kot v dvorani, kjer občinstvo ni varčevalo z glasilkami. Osmerica finalistov se je potegovala za naziv najlepšega pod Alpami, o njihovi usodi pa je poleg organizacije odločala še komisija.

MisterSlovenia

Svoje ocene so podali modna fotografinja Ana Gregorič, vplivnica Teja Jugovic - Cool Mamacita, mister Slovenije 2021 Sebastian Čufer, primabalerina Ana Klašnja, sanjski moški Blaž Kričej Režek, direktor marketinga Avto Aktiv Slovenija, Senijad Čatić, raper in borec Denis Porčič – Chorchyp, lastnik licence mister Italia, Dario Diviacchi in Franko Bajc, zmagovalec dveh priljubljenih resničnostnih šovov.

MisterSlovenia

Ni pričakoval zmage

Na odru se je predstavilo osem finalistov: Žan Janez Hribar, 21-letnik iz Velikih Lipljen, Kristijan Plesec, 21-letnik iz Ljubljane, Al Sivka, 19-letnik iz Izole, Miguel Angel Soto, 25-letnik iz Maribora, Martin Peternelj, 22-letnik iz Kopra, Leo Krajnc, 27-letnik iz Sela pri Ihanu, Lenart Močenik, 20-letnik iz ​​Šmarja pri Jelšah, Sven Arnautović Holobar, 21-letnik iz Izole. V super finale so se uvrstili: Kristijan Plesec, Sven Arnautović Holobar, Martin Peternelj, Leo Krajnc in Al Sivka. 

Naziv mister Slovenije 2022 je tudi letos šel v roke Primorcu. Po Simonu Blaževiću iz Kopra, mistru Slovenije 2019 in Sebastianu Čuferju, mistru Slovenije 2021 iz Tolmina, je naziv najlepšega Slovenca pripadel Primorcu, 19-letnemu Alu Sivki iz Izole.

Dijak srednje tehniške šole v Kopru se v prostem času ukvarja z modelingom, vedno bolj pa ga mika pot v igralske vode. Novopečeni mister zmage ni pričakoval, jo je bil pa izjemno vesel. "Rad bi se zahvalil vsem za podporo tekom projekta, kot tudi na finalni prireditvi, ravno to nam dalo dodatno samozavest na finalnem odru. Vesel sem tudi, da sem spoznal krasne ljudi, moje sokandidate bi pa zaradi kolegialnega odnosa in medsebojnega podpiranja med izborom prej označil za nove prijatelje kot konkurente oz. sotekmovalce," je svoje občutke takoj po zmagi delil Sivka.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ♠️ (@al_sivka)

V času samega izbora pravi, da mu ni posvečal veliko energije in discipline, zato se še toliko bolj veseli zmage in poplačanega truda. V dnevih, ki prihajajo, ne bo počival, posvetil se bo šoli in pripravi na svetovni izbor na Mistru Global, ki bo februarja na Tajskem. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.