Alma Rahne | 27. 10. 2022, 07:00

Sanjski moški Blaž z nami odkrito spregovoril o prevari in življenju v dvoje

Aleksandra Saša Prelesnik

23-letnik, o katerem zadnje dni govori vsa Slovenija. V intervjuju nam je zaupal, kakšna je bila njegova prva misel, ko je v šovu zagledal dekleta iz prve sezone in ali je bila končna odločitev o izbranki težka.

Blaž Kričej Režek, ki ga zadnje tedne spremljamo v šovu Sanjski moški, je bil kot otrok igriv in spontan. V osnovni šoli se je držal precej zase, sedaj pa se je odločil, da s Slovenci deli svoje zasebno življenje. Treniral je košarko in plavanje, poletja pa je veliko preživljal na morju. Neskončno ima rad živali, saj je z njimi odraščal. Doma so imeli konje, kuščarje, papigo, pse. 

Danes je še vedno velik ljubitelj morja in redni obiskovalec fitnes, ki prisega na zdravo življenje. Njegova velika strast so barke in je tudi kvalificiran skiper.

Tako kot je morje včasih razburkano, je tudi plovba skozi življenje zelo nepredvidljiva in polna neviht. Ena teh je bila zagotovo ločitev njegovih staršev: "Seveda je težko, ko vidiš, da se to zgodi tvojim staršem. Sam sem šel čez to. Takrat nisem imel veliko prijateljev, da bi mi res pomagali iti skozi to. Šport pomaga."

Aleksandra Saša Prelesnik

Ko je bil izbran za sanjskega moškega, si verjetno ni niti predstavljal, kaj vse ga čaka. In kot pravi, je to izkušnja, ki se ti zgodi enkrat v življenju.

"Vesel sem, da sem jo lahko doživel. Zame nekaj novega, novo okolje, nova dekleta, ekipa, snemanja. Biti sam in v izolaciji. Nov svet, praktično dva meseca v mehurčku, v katerega vstopiš in notri živiš, se prilagodiš in poskušaš biti uspešen," je povedal za Metropolitan.

V izolaciji je najbolj pogrešal prijatelje: "Bil sem obkrožen z dekleti in manjkala mi je dobra moška družba. Da bi se s prijatelji malo sprostil, da kakšno rečemo, odigramo kakšno igrico ali biljard, kaj dobrega spijemo ..."

Aleksandra Saša Prelesnik

Za krmilom večmilijonske jahte

Na družbenih omrežjih smo lahko že ob razkritju, kdo bo novi sanjski moški, zasledili veliko komentarjev na račun njegovih let, češ da je za ta naziv premlad. Kričej Režek na očitke odgovarja:

"Leta so zelo relativna. Imaš ljudi, ki so že pri 18 letih zelo zreli, in ljudi, ki niti pri 40 letih niso. To je vprašanje, s katerim se najmanj ukvarjam oziroma se sploh ne. Dodal bi, da mi je všeč, da predstavljam neko novo generacijo mladih in da spodbujam preostale k temu, da lahko tudi pri teh letih dosežejo neke stvari. Zdaj, ali so moje stvari, ki jih dosegam, neki dosežki, zame so."

POP TV

Hkrati je poudaril, da mu je super, če lahko koga spodbudi in ga navduši za navtiko: "V Sloveniji je navtika še precej neznana karierna pot. Predvsem je neraziskana in nerazdelana industrija. Zakaj? Ker nimamo morja oziroma ga imamo, ampak zelo malo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Nekoč je imel priložnost krmariti 180-tonsko jahto, ki je bila vredna približno 11 milijonov evrov. Je zaradi visoke cene tudi čutil večjo odgovornost za krmilom?

"Ja, je velika odgovornost. Najprej zaradi ljudi, ki so na njej, potem pa še čoln. Kot prvo moram paziti na varnost ljudi, kot drugo pa moram obvladati čoln, se ga naučiti upravljati. Ker se vsak čoln med seboj zelo razlikuje. To ni tako kot avto, ali imaš avtomatika ali ročni menjalnik 5,6 prestav in to je to. Tukaj je milijon drugih sistemov, drugačni motorji, drugače se stvari tudi pokvarijo."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Med pogovorom nam je zaupal, da je pri 18 letih v prvem poskusu naredil izpit za avto: "Trenutno vozim več različnih avtomobilov, ker svoj sanjski avto še iščem. Delam zanj, trudim se, da si ga lahko omislim."

Avto mu je zelo pomemben in mu veliko pomeni, saj v njem preživi veliko časa: "Pri avtu iščem več karakteristik, kolikor jih navadna oseba. Predvsem me zanima, kako se v njem počutim. Verjamem, da je avto podaljšana roka tebe. Eni bodo rekli, če si ne moreš privoščiti, potem je podaljšana roka mene clio? Ne, je pa mogoče to, kako skrbiš za njega. Če imaš noter lepo urejeno. Pri meni bo vedno kot nov, čist."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Ker se vozi po marinah, ki so večkrat precej oddaljene, naredi veliko kilometrov: "Uživam v vožnji, zato mi je pomembno, da je hiter na poseben način in da izraža nek karakter. Z avtom pelješ tudi dekle na zmenek. Veliko imam lepih spominov na en določen model avta, s katerim sva šla s punco takrat na zmenek in sva se vozila, pela … In tukaj mi avto predstavlja nekaj več."

Prekršil pravilo: poljub na prvem zmenku

Dotaknila sva se tudi njegovega poljuba na prvem zmenku s temnolaso Arijanno, ki je sprožil veliko zavidanja med drugimi kandidatkami. Sanjskega Blaža so čustva tako prevzela, da je prekršil svoje pravilo in se že na prvem zmenku poljubil.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

"To pravilo imam, da na prvem zmenku ne pokažem prevelike mere zanimanja. Meni je dovolj, da dekletu pokažem, da me zanima in da si potem tudi ona do drugega zmenka mogoče želi poljub, da ne dobi od mene takoj tega. Nimam potrebe, da bi takoj dal punci poljub. Jaz še vseeno rad malo bolj spoznavam na drugem zmenku in tudi iz psihološkega vidika je to zelo dobra stvar. Po drugi strani pa dekle malo razmišlja o tebi, malo se sprašuje: zakaj me ni poljubil? Kakšen bi bil poljub?"

Aleksandra Saša Prelesnik

Za veliko presenečenje v šovu so v zadnji oddaji poskrbela dekleta iz prve sezone, ki so se podala v tekmo za njegovo srce. Kakšna je bila njegova prva misel, ko jih je zagledal:

"Moja prva misel: Kaj delate tukaj, pojdite domov (nasmeh)."

Ob tem je dodal, da prve sezone ni spremljal, saj je želel iti v to čim bolj brez predsodkov. "Rad imam presenečenja in v tem šovu je bilo veliko presenečenj. In želel sem tudi tako pristopiti k temu."

Prvi korak naredi moški

Moški naj bi bili tisti, ki običajno naredijo prvi korak in enakega mnenja je tudi Blaž: "Moja naloga je, da pristopim do dekleta in ji dam vedeti, da me zanima. Zdi se mi, da dandanes vedno manj deklet doživlja, da moški pristopijo do njih v vsakdanjem življenju, ker je vse lažje prek družbenih omrežij. Jaz raje to storim v živo oziroma sem počel (nasmeh, op. p.). Zdaj ne. Ko te dekle zavrne v živo, je dobro, ni slabo. To mora vsak tip doživeti, večkrat."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BLAŽ KRIČEJ REŽEK (@rezekblaz)

Ampak včasih v živo ne gre in je treba ubrati drugi taktiko: "Če v živo pokažeš neko samozavest, karizmo, pristopiš do nje, ji daš mogoče kompliment, jo vprašaš, kako je in ji rečeš za telefonsko številko, se mi zdi to najboljši mogoč način. Res pa je, da če ti vidiš eno luštno punco na Instagramu, ne moreš upati, da jo boš nekje naključno srečal v živo. Potem moraš najti drug način."

Tako kot imajo družbena omrežja prednosti, imajo tudi pasti.

"Negativna stvar družbenih omrežij pa je, da si eden izmed mnogih. Tem luštnim puncam veliko ljudi piše, poleg tega se ne moreš, vsaj jaz ne, izražati, kakor bi se prek sporočil itd. Slaba stran tega je, da imajo tudi one neskončno možnosti in postajajo veliko bolj izbirčne ter se tudi ne trudijo več toliko, kakor bi se včasih za moške."

Aleksandra Saša Prelesnik

Prevare, skoka čez plot pravi, da ne bi oprostil: 

"Nimam tolerance glede tega. Kakor tudi mislim, da morajo imeti dekleta ničelno toleranco do klofute. Na žalost vidim, da je v današnji družbi veliko tega."

Med gledanjem šova se je marsikdo zamislil nad njegovo izjavo, da bi šel z dekletom živet skupaj čim kasneje. Kot pravi, pri tem ne želi hiteti in da raje času čas.

"Glede skupnega življenja. Se mi zdi, da ko si nekaj časa s punco skupaj, pride do tega in postane logično, da se z njo vseliš. Mora pa biti želja enaka pri obeh in prej se morata dobro spoznati. Osebno pa se z dekletom ne bi preselil čim prej, ker prvič ni potrebe in drugič je na začetku še neka faza spoznavanja, odkrivanja drug drugega, to je dobro, saj drug drugemu pustiva čas, da se pogrešava. Ja, če pa ostaneva skupaj, zakaj pa ne, takrat bom verjetno razmišljal tudi o skupnem pasjem prijatelju."

Vrtnice le za posebne priložnosti

Z deljenjem vrtnic v zasebnem življenju ni tako radodaren kot v šovu. Meni, da dekleta niso več zadovoljna samo z rožo, ampak da želijo nekaj več.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by POP TV (@poptvprogram)

"Vrtnice sem delil, ker je to namen šova, ampak v življenju na splošno mora biti posebna priložnost, da dekle od mene dobi vrtnico, sploh pa cel šopek. To ni kar tako. Se mi zdi, da dekleta tega nič več ne cenijo tako, kot so včasih. Časi se spreminjajo. Včasih, če si imel na avtu dobra platišča, si bil že kul. Danes če se ne pripelješ z lamborghinijem, te tudi pogledajo ne. To velja za nekatera dekleta. Dejstvo je, da se pričakuje veliko več. Sama vrtnica nima več tolikšnega pomena, kot ga je imela včasih."

In kaj je tisto, kar naredi žensko sanjsko? "Da me razume takšnega, kakršen sem. In je lahko sanjsko."

Ker vse gledalce resničnostnega šova zanima, ali je Blaž Kričej Režek na koncu našel tisto pravo, nam je za konec razkril, kakšna je bila njegova končna odločitev glede izbranke? "Končna odločitev je bila zelo težka."

@metropolitan.si Sanjski moški @rezekblaz z nami odkrito spregovoril o prevari in življenju v dvoje 👉🏻 na metropolitan.si. 💛 #sanjskimoski #blazkricejrezek #metropolitan #tiktokslovenia #slovenskitiktok #slovenskitiktokerji #slovenija ♬ original sound - Metropolitan.si

 

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.