N. V. | 6. 5. 2023, 12:33 | Vir: STA

Nataša Pirc Musar delila fotografije s kronanja: poglejte, kakšno obleko je izbrala

Instagram/Nataša Pirc Musar/posnetek zaslona

Med udeleženci kronanja v Veliki Britaniji je tudi slovenska predsednica. 

Ob približno 13.00 bo Združeno kraljestvo dobilo novega kralja. Karel III. bo s 74 leti najstarejši okronan kralj v britanski zgodovini. Kronanja se je udeležila tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar, ki je že postregla s prvimi fotografijami iz zgodovinskega dogodka, ob tem pa razkrila, kakšno obleko je izbrala za to priložnost.

Nataša Pirc Musar na kronanju

Medtem ko se množica ljudi na ulicah Londona trudi, da bi vsaj za trenutek ugledala bodočega kralja, ki se je s kočijo že pripeljal v opatijo, je Nataša Pirc Musar priložnost, ki je obenem pomemben diplomatski dogodek, izkoristila za kratka srečanja z nekaterimi izmed prisotnih voditeljev.

"Pred začetkom obreda kronanja še prijetni in koristni pogovori s številnimi državniki," je zapisala ob fotografijah, ki jih je delila na Twitterju.

Instagram/Nataša Pirc Musar/posnetek zaslona

Pirc Musarjeva se kronanja udeležuje s soprogom Alešem Musarjem. Kljub vsem pomembnim pogovorom z državniki je vendarle našla čas, da sta s soprogom posnela fotografijo in tako za vedno obeležila zgodovinsko pomemben dogodek. Fotografijo je delila na Instagramu. Razkrila pa je tudi, kako je videti vabilo na kronanje.

Navdušila z obleko

Opazimo lahko, da je za kronanje izbrala elegantno modro obleko, da je ne zebe, pa je poskrbela z ujemajočim modrim plaščem. Na vratu nosi zlato verižico, videz pa je dopolnila s črno torbico. Videti je elegantno, čeprav preprosto.

Na kronanju so številni tuji voditelji

Med glavnimi udeleženci so člani britanske kraljeve družine, pa tudi predstavniki domače politike, vključno s premierjem Rishijem Sunakom in njegovimi predhodniki.

Tam so še številni tuji voditelji, med njimi francoski predsednik Emmanuel Macron, predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, ameriška prva dama Jill Biden in soproga ukrajinskega predsednika Olena Zelenska.

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu