STA/P.M. | 31. 3. 2023, 19:34

Gwyneth Paltrow je moškemu, ki jo je tožil, ob odhodu iz sodne dvorane nekaj prišepnila ...

Profimedia

V sodnem procesu je zmagala, njen trenutek slovesa od tožnika pa je že preplavil splet. Kaj mu je rekla?

Filmska igralka Gwyneth Paltrow je po odločitvi porote dobila tožbo, ki sta jo drug proti drugemu vložila s 76-letnim moškim zaradi trka na smučišču v Park Cityju v ameriški zvezni državi Utah. Prvi je tožbo zaradi škode, ki naj bi jo utrpel, vložil smučar, Paltrow ga je tožila nazaj, vendar le za simboličen dolar. Zmedenemu poražencu je ob odhodu iz sodne dvorane hollywoodska igralka položila roko na rame in mu zaželela veliko sreče, fotografije trenutka slovesa od njenega tožnika so nemudoma zaokrožile po spletu in družbenih medijih.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! Latin America (@eonlinelatino)

Ozadje sodnega procesa

Tožnik, optik Terry Sanderson, je trdil, da se je igralka leta 2016 na smučišču zaletela vanj in sprva zahteval več kot tri milijone dolarjev od nje, celotnega smučarskega središča Deer Valley v Park Cityju in celo od smučarskega inštruktorja, ki je učil njenega sina.

Potem ko mu je sodišče dve predhodni tožbi zavrnilo, je na koncu od nje zahteval 300.000 dolarjev odškodnine. Proces so številni Američani spremljali osem dni, pričala sta tako tožnik kot tudi igralka Paltrow, ki je razložila, da se je Sanderson v bistvu zaletel vanjo in jo podrl na tla. Igralka je tudi dejala, da je sprva mislila, da gre za spolni napad nanjo in da je bila zelo prestrašena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elite Daily (@elitedaily)

Nosil naj bi hude zdravstvene posledice

Pričali so tudi družinski člani tožnika, od katerih naj bi se po njegovih besedah zaradi posledic poškodbe zelo odtujil. Tudi oni so trdili, da se je po trčenju spremenil ter da ima težave z razmišljanjem in zdravjem. Pred trkom je sicer utrpel kap in porota je verjela, da je spremembam botrovalo prav to. Našel je sicer nevrologe, ki so trdili, da ima poškodbo možganov, trpel naj bi tudi čustveno.

Profimedia

Paltrow je pričala, da je Sanderson po dogodku trdil, da se ničesar ne spomni, analitiki pa dodajajo, da je potem najverjetneje izvedel, v koga se je zaletel, in zagledal priložnost. Porota je na koncu soglasno ugotovila, da je bil za nesrečo kriv on. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.