30. 3. 2023, 06:00

O tihotapljenju gorskih rastlin (nov kriminalni roman Vida Legradića)

Vid Legradić

Kriminalke so 'in', zlasti če so slovenske. Pri založbi Primus je izšel nov roman avtorja Vida Legradića z naslovom Sence gorskega cvetja. Zgodba ponuja mešanico napetega branja, gorništva, pustolovščine in preobratov, ki bralca popeljejo v temačen svet tihotapljenja ogroženih gorskih rastlin, slovenskih Alp in nevarnih kriminalnih združb. 

Glavni lik romana je Eva, nedavno ločene profesorice slovenščine v eni od ljubljanskih osnovnih šol. Ko na bližnjem rimskem najdišču arheologi odkrijejo kozarec medu iz rimskih časov, se v šolski okolici začnejo dogajati nenavadne stvari. Artefakt skrivnostno izgine in zgodi brutalen umor. Sum, da ji je morilec poznan, vodi Evo v gore, kjer se mora po sili razmer spopasti z zapletenimi odnosi slovenskega kriminalnega podzemlja. Kriminalna scena nam resnično zagotavlja napeto branje.

Sence gorskega cvetja je Legradićev četrti roman.

Idejno zasnovo zanj je črpal iz interesa do narave, gora in na svojih potovanjih po svetu. Zgodba vsebuje tudi ekološke teme. Zavita v celofan prihodnosti predstavlja knjiga povezavo z avtorjevimi preteklimi deli in obenem raziskuje nove mejnike slovenske kriminalke.

Primus

 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.