J. B. | 16. 2. 2023, 18:30

Orel z glasom slavčka: slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar kar sredi sezone izdal svoj prvi glasbeni album (VIDEO)

Jaka Škrlep/Profimedia/fotomontaža

Dobro skače na smučeh, hkrati pa se znajde tudi z mikrofonom v rokah. Ste že videli novi videospot znanega in uspešnega slovenskega športnika?

Lani je stopil na najvišjo stopničko kot najboljši letalec sezone in dokazal, da se v njegovih nogah skriva ogromna mera talenta. Toda športni odri niti po naključju niso edini, o katerih v zadnjem času še kako razmišlja znani slovenski športnik Žiga Jelar.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar.

Slovenski smučarski skakalec Žiga Jelar.

Profimedia

Gorenjec, ki šteje 25 let, se je zapisal tako smučarskim skokom kot tudi - glasbi! Toda ta ni zgolj zabava, marveč posel, ki ga jemlje vedno bolj resno. Tako resno, da bo kar sredi tekmovalne sezone izdal svoj prvi glasbeni album z naslovom Brez pravil. Njegov izid je pospremil z novo sklado Zakaj gorijo solze, za katero je posnel tudi videospot.

Že z naslovom Žiga sporoča, da v športu, glasbi in življenju ni časa za predsodke in omejitve.

Žiga Jelar je kar sam napisal tako besedilo kot glasbo za pesem Zakaj gorijo solze, v njegovem srcu pa ima prav posebno mesto. Pesem posveča ljudem s posebnimi potrebami, še posebej svoji sestri Sari.

AMANDA dodaj VIDEO

Med skupnim odraščanjem je Žiga namreč iz prve roke doživljal, s kakšnimi izzivi in predsodki se mora Sara soočati, kar je zagotovo zaznamovalo tudi njegovo življenje in pogled na svet.

Mark Pirc

"S pesmijo želim vsem približati njihovo ljubeznivost, srčnost, iskrenost in empatijo," je pojasnil. Za skladbo Zakaj gorijo solze je Žiga Jelar z režiserjem Rokom Mavrom posnel videospot, v katerem je eno od vlog odigral Tristan, fant z Downovim sindromom. Sproščeno in zabavno snemanje spota je potekalo v Kranju in v tamkajšnjem Prešernovem gledališču.

Na svoj prvi album Brez pravil, ki je na prodajne police prišel v četrtek, je Žiga umestil 10 skladb, med njimi tudi lani izdano Odpri oči in seveda najnovejšo Zakaj gorijo solze.

Jaka Škrlep

Pri nastajanju skladb je sodeloval z nekaterimi najbolj vidnimi slovenskimi glasbeniki, pomagali so mu Jan Baruca, Anže Langus Petrovič, Marko Hrvatin, Mitja Bobič in Jure Rozman.

Večino skladb je napisal sam, z močno ekipo glasbenikov pa je ustvaril dinamičen in raznolik album. Album Brez pravil je za zdaj na voljo le v obliki ekskluzivne predprodaje prek njegove spletne strani, kmalu pa bo na voljo tudi drugje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih TikTok, Youtube, Instagram in Facebook.